Srbija poštuje integritet BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je milion puta ponovio stav o poštovanju teritorijalnog integriteta BiH i da nema namjeru da se bilo kome pravda za ove “kristalno jasne stavove”, te poručio da je potrebno “malo se zaustaviti” u predavanjima i lekcijama Srbiji.

Srbija 01.06.2018 | 17:25
Srbija poštuje integritet BiH
Upitan za stav Srbije u vezi s izjavom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o državnom ujedinjenju Srpske i Srbije, Vučić je rekao da ne razumije potrebu zemalja iz regiona da stalno isputuju stav Srbije.

– BiH je naš susjed, želimo dobre odnose sa njima i da ti odnosi budu još bolji. Ali, predavanja i lekcije Srbiji, u stanju ću biti još mnogo toga da istrpim, ali malo se zaustavite – rekao je Vučić.

On je izjavio novinarima da “Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH, kao i teritorijalni integritet entiteta Republike Srpske unutar BiH”.

Vučić je istakao da je to rekao “milion puta do sada” i da nikada nijednu drugačiju izjavu od ove od njega niko nije čuo, ali da valjda svaki dan Srbija nekome mora da se pravda ili neko misli da bi Srbija nekome trebalo da se pravda.

– Ne pada mi na pamet bilo kome da se pravdam za stavove kristalno jasne, čiste kao suza, za razliku od stavova mnogih drugih koji ne samo da nisu jasni već bih rekao nisu uvek ni dobronamerni prema našoj zemlji – rekao je Vučić, nakon učešća na konferenciji povodom pokretanja projekta “Podrška žrtvama i svjedocima krivičnih djela u Srbiji”, u organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji.

(Srna/Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Robin Hud

01.06.2018 15:37

A u pm...pa što smo onda slali našeg predavača da studentima predaje....pa zar niko njega ne razumije...a sve je smislio da ostane na vlasti i zapamćen kao naš ujedinitelj i veliki vizionar ....e jbg sad sve ponovo...!

ODGOVORITE
Name

NN

01.06.2018 16:01

Anketa 2018.

Name

Trn

01.06.2018 16:24

Dodikove lazi guraju nas u 90. Ovo sto je rekao Vucic nije napamet. Dodik izvrce stvari neznam ko ga je pozvao da on laze studente koi treba u buducnosti da predstavljaju Srbiji a ustvari nece znati sustinu Dejtona nego ono sto Dodik laze. Eto blama i pitamo se odkuda sukob.

Name

Zika.

01.06.2018 15:54

On nemoze vise ni u Bakincima drzáti predavanje a kamoli studentima.

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2018 16:59

Kao prvo svi istomisljenici zvizdica moraju svatit da beiha nije suverena drzava a nece ni biti.znaci vasi snovi jedno a stvarnost je drugo.beiha je drzavna zajednica u koju Spada i Republika Srpska sa svojim institucijama i svojom teritorijom.sda moze samo zvati drzavom Federalni dio,nikako i Republiku Srpsku.drzava nema 3 presjednika. I da ne nabrajam.manite se prazne price.

Name

Jeca

01.06.2018 17:01

Ma u kakvim Bakincima njega neslusaju ni u kuci vise. Koliko se covjek blamira da je mene sramota. Gdje su mu ti silni savjetnici sto ga malo ne ustuknu ovo je stvarno sramota sta nam taj covjek radi. On stvarno nanosi veliku stetu srbskom narodu i u Srbiji i RS. Ooo Mile, Mile jel ti ostala i jedna vijuga u glavi.

Name

Re jeca

01.06.2018 17:53

Mene ne zsnima ni dodik ni govedarica,vec Republika Srpska i oni Koji su je stvarali.Znaci nikako dezerteri.

Name

Mile

01.06.2018 17:59

A onda pustiš Dodika da serenda po FPN-u u Beogradu.

ODGOVORITE
Name

SveSkupa

01.06.2018 18:03

Vučić ima prioritet da Srbija postane članica EU, a ne da on zbog Dodikovih suludih ideja postane "stanovnik" u Haagu. Ili ovo prvo ili drugo.

ODGOVORITE
Name

Sumadinac

02.06.2018 05:43

Srbija priznaje identitet BiH. A zasto onda BiH sa vodjom Izetbegovicem ne priznaje Srbiju? Hvala ti Beograde na izdaju.

ODGOVORITE
Name

Bbi

02.06.2018 16:27

Niko te nije pitao za stav Srbije o teritorijalnom integritetu vec svi traze osudu Dodika i njegovog palamudanja po Srbiji. Znaci od tebe i institucija Srbije se traže sljedeće riječi. "Duboko osudjujemo izjave Milorada Dodika o mijenjanju granica dvije priznate drzave,te svaka izjava koji ne doprinosi stabilnosti i sigurnosti građana dvije države nije dobrodošla u Srbiji."

ODGOVORITE