RG: Džumhur ispustio Zvereva!

Damir Džumhur bio na pragu senzacije protiv Aleksandra Zvereva, ali je drugi igrač svijeta poslije trilera u petom setu izborio plasman u osminu finala.

Tenis 01.06.2018 | 15:45
RG: Džumhur ispustio Zvereva!
Najbolji bh. teniser zaustavljen je u trećem kolu Rolan Garosa.

Aleksandar Zverev stigao je do pobjede 3:2 u setovima poslije nešto manje od četiri sata vrhunskog tenisa i tako izborio plasman u osminu finala.

ZVEREV - DŽUMHUR 6:2, 3:6, 4:6, 7.6 (7:3), 7:5

Dugo će Džumhur pamtiti meč protiv trenutno drugog reketa svijeta, jer je ispustio priliku i u četvrtom i u petom setu da napravi senzaciju. 

Najbolji bh. teniser bio je na samo poen od trijumfa! Pri rezultatu 5:4 u petom setu Džumhur je imao meč loptu, ali se Zverev spasio i poslije dugog gema izjednačio.

To kao da je uzdrmalo Džumhura koji je izgubio svoj servis gem i sve se preokrenulo. Njemački teniser znao je kako privesti meč kraju, iako je Džumhur u posljednjem gemu zaprijetio izjednačivši na 30:30, međutim Zverev nije stao.

Drugi reket svijeta dobio je naredna dva poena i stigao do 7:5 i pobjede u meču u kojem je već bio na koljenima.

Nakon njegovog vođstva 1.0 u setovima, Džumhur je zaigrao mnogo bolje i energičnije i osvojio naredna dva.

Bila je to naznaka velikog preokreta, koji bi se desio da Džumhur nije griješio u odlučujućim trenucima.

Mogao je on da završi meč i prije petog seta. Na 2:1 u setovima i 6:5 Džumhur je servirao za meč, ali je to učinio katastrofalno.

Umjesto da osvoji svoj servis gem izgubio ga je bez osvojenog poena i ušlo se u taj-brejk u kojem je Zverev iskoristio psihološku prednost i potpuno nadigrao Džumhura za 2:2 u setovima.

Uslijedio je dramatični peti set u kojem je Džumhur uspio da nadoknadi brejk zaostatka, ali ne i da u završnici iskoristi meč loptu i Zverev ga je surovo kaznio.

Bio je ovo je drugi duel Džumhura i Zvereva, a po jednom su slavili i jedna i drugi.

"Toliko sam umoran nakon ovog meča, ne znam da li ću se stići oporaviti za naredni meč. Bio je ovo potpuno lud meč, presrećan sam zbog pobjede.Izgubio sam koncentraciju nakon vođstva i taj drugi set, Džumhur je igrao u tom trenutku mnogo bolje. Samo sam tražio način da nastavim meč i stignem do pobjede, na kraju sam u tome i uspio", rekao je Zverev odmah poslije meča.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar