LN: Kad Bilećanka ''udari'' po Turkinjama - nema spasa!

Boškovićeva briljirala – Srbija posle pet setova bolja od Turske! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je osmu pobedu u Ligi nacija, pošto je u Kraljevu sa 3-2 u setovima savladala Tursku.  Srpkinje nastavile pobednički niz! Odbojkašice Srbije ostvarile su osmu pobedu u Ligi nacija.  Srbija dobila triler protiv Turske - 3:2! Tijana Bošković donela veoma bitne poene u poslednjem setu.

Ostali sportovi 31.05.2018 | 23:17
LN: Kad Bilećanka ''udari'' po Turkinjama - nema spasa!
Izabranice Zorana Terzića do važnog trijumfa došle su zahvaljujući odličnom petom setu u kojem su Boškovićeva i Mihajlovićeva briljirale – 25:20, 22:25, 18:25, 25:23, 15:12.

Naše odbojkašice bile su u nokdaunu posle tri seta, međutim posle dramatične završnice u četvrtom setu (25:23) uspele su da prevagnu i dođu do osme pobede.

Imala je Srbija dosta problema kod prijema, ali se na kraju to nije odrazilo na konačan rezultat.

Tijana Bošković ponovo je bila fenomenalna pošto je ostvarila čak 30 poena, a pratila ju je Branikca Mihajlović sa 16.

Posle devet odigranih kola Srbija se nalazi na trećem mestu sa skorom 7/1, dok su ispred nas samo SAD i Brazil koji imaju 8/1.

Srbija naredni meč igra petog juna kada se sastaje sa Italijom, dok će dan kasnije igrati protiv Dominikanske Republike.

Odbojkašice Srbije ostvarile su maksimalan učinak na trećem turniru Lige nacija u Nišu.

U poslednjoj, trećoj utakmici u Čairu pobedile su Tursku i tako stigle do ukupno osme pobede, uz samo jedan poraz u novom takmičenju.

Srbija se žestoko pomučila protiv motivisane Turske, pa je do trijumfa stigla posle preokreta -3:2, po setovima 25:20, 22:25, 18.25, 25:23, 15:12.

Srbija sada ima skor 8-1 i nalazi se u vrhu ukupne tabele, sa istim učinkom kao i selekcije SAD i Brazila.

Posle Kraljeva srpske odbojkašice putuju u Roterdam gde će od 5. do 7. juna igrati četvrti turnir Lige nacija. Rivali Srbije biće reprezentacije Holandije, Italije i Dominikanske Republike.

Plasman na finalni turnir, koji će se održati od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, izboriće domaća selekcija Kine i pet najboljeplasiranih reprezentacija.

Kakav meč i triler u Kraljevu! Srbija - Turska 3:2 u okviru Lige nacija. Prava poslastica za sve ljubitelje ovog sporta. 

Bio je to meč pun preokreta u kom su naše reprezentativke slavile sa 25:20, 22:25, 18:25, 25:23 i 15:12.

U poslednjem setu je bilo veoma napeto, a jedan od odlučujućih poena postigla je Tijana Bošković u bloku za 12:10. Kasnije je pogodila još dva puta i donela pobedu našim devojkama. U poslednjem setu Srbija je imala tri veoma bitna bloka.

Sa ovom pobedom se samo potvrdila odlična forma izabranica Zorana Terzića koji verovatno neće biti zadovoljan nekim aspektima, ali generalno pobedom mora da bude. Zaista su Turkinje pružile maksimalan otpor u Kraljevu i digle publiku na noge.

Tijana Bošković je postigla 30 poena i ponovo pokazala kakav je odbojkaški majstor, a 16 je dodalaBrankica Mihajlović. Srbija sada ima osam pobeda. Nalazimo se iza SAD-a i Brazila koji imaju isti skor, 8-1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Joja

01.06.2018 04:55

Tooooooo Srpkinjeeee!

ODGOVORITE