Bolt ne odustaje od fudbalske karijere!

Dokazuje se u Norveškoj! Jusein Bolt, legendarni sprinter sa Jamajke, i dalje ima veliku želju da postane fudbaler i zato je počeo da trenira sa norveškim Stromsgodsetom.  Gde je Bolt? Trenira fudbal u Norveškoj! Bolt u Norveškoj trenira sa Stromsgotsetom. . .

Ostali sportovi 01.06.2018 | 17:30
Bolt ne odustaje od fudbalske karijere!
Bolt je nekoliko puta radio sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda, bio je i blizu južnoafričkog Mamelodija, pre nego što je stigao na jednonedeljnu probu u Stromsgodset.

Osmostruki olimpijski šampion na svom Tviter profilu objavio je sliku sa treninga i poručio da "Juri san". Fudbaleri Stromsgodseta trenutno se nalaze na 12. mestu norveške lige posle 12 kola.

Jedan od najboljih atletičara svih vremena, Jusien Bolt, trenira fudbal u norveškom Stromsgodsetu i trebalo bi da odigra trening utakmicu protiv norveške mlade selekcije U-19...

Svetski rekorder na 100 i 200 metara je ove godine već trenirao sa fudbalerima Borusije Dortmund i južnoafričkim Sandaunsom.

"Možda će klub videti da imam nešto vredno i dati mi šansu", rekao je tridesetjednogodišnji Bolt.

Inače, Jamajčanin će biti kapiten tima poznatih na humanitarnoj utakmici koja će se 10. juna odigrati na Old Trafordu.

Pozitivna reakcija stigla je i iz Norveške.

"Bolt je dobar fudbaler, da nije ne bi trenira sa nama", rekao je direktor Stromsgodseta Jostajn Flo. Osvajač osam olimpijskih zlata zadužio je i opremu, a broj na dresu mu je 9,58 i simbolizuje vreme Boltovog svetskog rekorda na 100 metara.

Flo je objasnio i kako je iznenadio ostale igrače svog kluba.

"Rekli smo im da dolazi strahovito brz fudbaler. Vrata su se otvorila i u prostoriju je ušao Bolt. Bili su šokirani, nisu mogli da veruju. Jedan je od najvećih sportista svih vremena i od njega možemo puno da naučimo. Biće odlična inspiracija za igrače i ceo klub."

Bolt je nameravao da se posle atletske karijere, koju je završio prošle godine, posveti profesionalnim bavljenjem fudbalom.

Stromsgotset je član najjačeg ranga u Norveškoj i trenutno je na 12. mestu tabele.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar