Srpske rukometašice na Evropskom prvenstvu!

Rukometašice izborile plasman na EP 2018. godine.  Srpske rukometašice ostvarile su plasman na Evropsko prvenstvo 2018. pobedom u kvalifikacijama protiv Farskih Ostrva rezultatom 33:17 (17:11).  Sada čekaju 12. jun i žreb.

Ostali sportovi 30.05.2018 | 23:17
Srpske rukometašice na Evropskom prvenstvu!
Ženska rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo posle pobede na gostovanju Farskim Ostrvima 33:17 (17:11).

Srpkinje su na ovogodišnji kontinentani turnir u Francuskoj otišle i zahvaljujući trijumfu Švedske nad Makedonijom 32:20.

Najefikasnije u srpskom timu u Toršavnu bile su Katarina Krpež Sležak i Slađana Pop Lazić sa po šeat golova, a Sanja Radosavljević sa pet.

Izabranice Ljubomira Obradovića u poslednjem kolu treće kvalifikacione grupe imaju priliku da u nedelju pobedom nad Makedonijom u Nišu overe prvo mesto i bolju poziciju pred žreb u Parizu 12. juna.

Švedska je u Skoplju savladala Makedoniju 32:20, pa tako ostaje da izabranice selektora Ljubomira Obradovića savladaju Makedonke i overe prvo mesto u grupi.

Srpkinje protiv Makedonki igraju u nedelju od 18 časova u Nišu, a pobeda, kojom bi zauzele prvo mesto u grupi, donela bi i bolju poziciju pred žreb 12. juna u Parizu.

Ni težak put i čak tri leta do jedne od najudaljenijih zemalja u Evropi nisu uticli na voljni momenat i koncentraciju srpskog tima, koji je serijom 5:0, od samog starta stavio do znanja ko je favorit.

Odbrana je u prvih desetak minuta funkcionisala besprekorno, pa su Srpkinje, praktično sve golove postigle iz kontranapada preko Katarine Krpež Šlezak i Slađane Pop Lazić.

Uspele su Faranke da se konsoliduju, smanjile su rezultatski zaostatak i počele da postižu golove, dok je sa druge strane, selektor Obradović pokušavao da podjednako optereti sve devojke u crvenim dresovima.

Period potpune dominacije viđen je početkom drugog poluvremena, koje su srpske rukometašice otvorile serijom 9:0. Farankama je bilo potrebno 16 minuta da postignu prvi gol u nastavku, a kada su to učinile, na semaforu je pisalo ubedljivih 12:26.

Ostatak meča protekao je u rutinskom odmeravanju snaga u kome odbrane nisu imale preterano važne uloge.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Katarina Krpež Šlezak i Slađana Pop Lazić sa po šest pogodaka, dok je Sanja Radosavljević postigla pet golova.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stripi

30.05.2018 21:25

Jupppi

ODGOVORITE