LŠ: Monpelje šampion, Vardar četvrti u Evropi!

Rukometaši Monpeljea osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u velikom finalu savladali Nant sa 32:27.  Druga evrotitula za Monpelje! Uzbudljiv obračun francuskih timova u finalu EHF Lige šampiona u Kelnu.

Ostali sportovi 28.05.2018 | 07:45
LŠ: Monpelje šampion, Vardar četvrti u Evropi!
Monpelje je u polufinalu izbacio, do tada aktuelnog šampiona, ekipu makedonskog Vardara sa 28:27.

Vardar je na kraju zauzeo četvrto mesto u Evropi, pošto su u meču za treće mesto poražni od Pari Sen Žermena 29:28.

Monpelje je prvi put posle 15 godina ponovo šampion Evrope, a do pobede predvodili su ih Dijego Simone i Ludivik Fabregas sa po šest golova, dok je pet postigao Vid Kavčnik. 

U poraženom sastavu Kiril Lazarov ubacio je šest golova, dok je pet postigao Edoardo Martines Gurbindo.

Francuski Monpelje drugi put u istoriji je osvojio Ligu šampiona za rukometaše.

U finalu završnog turnira, odigranog u Kelnu, Monpelje je pobedio zemljake iz Nanta rezultatom 32:26 (16:13).

Najefikasniji su sa po šest golova bili Ludovik Fabregas i Dijego Simonet, prvi Argentinac sa trofejom Lige šampiona, a po pet puta su mrežu zatresli Egipćanin Mohamed Šebib i Slovenac Vid Kavtičnik.

Monpelje je vodio većim delom utakmice, u prvom delu najviše sa 15:11, ali se protivnik dva puta vraćao u život, izjednačivši na 16:16 i deset minuta pre kraja na 24:24. Usledila je odlučujuća serija od 5:0, uz po jedan gol Melvina Ričardsona, Jonasa Truhanovičijusa i Šebiba, a potom i dva gola Simoneta.

Legendarni Makedonac Kiril Lazarov, najbolji strelac u istoriji elitnog takmičenja evropskih klubova, predvodio je Nant sa šest pogodaka, čime je potvrdio klasu i u 39. godini.

Monpelje je ovim trijumfom ponovio uspeh iz sezone 2002/03, kada je šampion "starog kontinenta" postala generacija predvođena Mikaelom Giguom, Mladenom Bojinovićem i Nikolom Karabatićem.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar