Skupa na proslavi Sankt Peterburga

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je prisustvovao proslavi glavnog praznika sjeverene prestonice Rusije Sankt Peterburga – Dana grada na poziv predsjednika Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslava Makarova.

Republika Srpska 27.05.2018 | 13:51
Skupa na proslavi Sankt Peterburga
Povodom proslave 315. godišnjice Sankt Peterburga, predsjednik Čubrilović zajedno s predsjednikom Makarovim položio je cvijeće na Spomenik caru Petru I osnivaču Sankt Peterburga.

Proslava godišnjice grada je drugi najvažniji praznik u Sankt Peterburgu nakon obilježavanja Dana pobjede koja je ove godine obilježena nizom manifestacija, kulturnih događaja i koncerata.



Cvijeće su položili i predsjednica Gornjeg doma parlamenta Ruske Federacije Valentina Matvijenko, izaslanici predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko sa kojim je predsjednik Čubrilović razgovao o intenziviranju saradnje između Sankt Peterburga i Republike Srpske.



Mimo protokola, predsjednik Čubrilović je obavio duži razgovor s gospođom Matvijenko o ukupnim političkm odnosima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i jačanju saradnje između najviših zakonodavnih institucija Ruske Federacije i Republike Srpske.



Predsjednik Čubrilović i delegacija Narodne skupštine prisustvovali su ceremoniji pucanja iz topa u Petropavlovskoj tvrđavi, a na poziv predsjednika Makarova u ponedjeljak, 28. maja, prisustvovaće, povodom proslave Dana grada, prijemu u Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga, gdje će biti održan sastanak predsjednika Čubrilovića i Makarova.

Praksa je da se na proslavu i prijeme u Skupštini Sankt Peterburga pozivaju najviše zvanice i delegacije čiji su članovi dokazani prijatelji grada.

Sankt Peterburg ove godine proslavlja svoju 315- godišnjicu, a prije tri vijeka u nevsku zemlju stigli prvi Srbi koji su našli ovde drugu otadžbinu, gradili grad i odano služili Rusiji kako u mirno doba, tako i za vrijeme ratova.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

ALBATROS

27.05.2018 12:20

Bravo za DNS i Cubrilovica! Snsd ce nastaviti da pada, Sds je u konstantnoj silaznoj putanji, a ocito da ce DNS postati druga stranka po snazi. Odmjeren, pametan, mudar i stalozeni Marko Pavic ima konstantnu uzlaznu politicku putanju.

ODGOVORITE
Name

Orao

27.05.2018 12:48

JADNA TICO O CEMU TI ZBORIS!!!

Name

Re:

27.05.2018 12:56

Odnarodovani režimi slave ovako neke godišnjice i tu gradjana i nema uopšte.Prosetaj se Ruskim selima pa da vidiš kako žive i koja je to još bijeda.Samo vlast koristi sve pogodnosti i tajkuni vlasti,narodu jedno veliko ništa.

Name

4CCCC

27.05.2018 17:17

Taki je Cubrilovicu samo se Rusima treba okretati, redovi ispred Ruske ambasade a pred ambasadama Njemacke, Amerike, Svicarske niko ne stoji , oni su bijeda a Rusija najbogatija zemlja na svijetu s najvecim platama i standardom, u Americi se voze trule Lade a u Rusiji Ferariji , Porsei , Mercedesi..... Samo tako nastavite, bravo , RS ce biti jaca od Svice zahvaljujuci " braci rusima" zlatnim kasikama ima da jedemo a votku umjesto vode da pijemo, HM

Name

Re: Albatros

27.05.2018 17:18

Dobili su jos jednog clana, koji je doduse dobio par samara od Dodika....

Name

re 4 cccc

27.05.2018 20:01

Ovi nasi i iz Srbije se bore za vizu ili azil u slucaju da im zatreba,kao i Mira Markovic itd.

Name

Nedjo seljak

27.05.2018 12:59

J...la vas partija.Ko da ste debili pa samo DNS,Snsd,sds i ništa drugo ne znate.Okrenite se realnom životu jadnici,dokle će te buljit u Partiju jebala vas ona.

ODGOVORITE
Name

Xy

27.05.2018 13:50

Odgovor RE pitam te re dali si ikad bio na zapadu koji toliko volis .Mislis da ovamo cvjetaju ruze da nema sirotinje da se kod radilo 10 12 sati dnevno bili bi jaci i od amerike uh sto mrzim rijec amer.Naprave rat prime izbjeglice dobiju jeftinu radnu snagu.Nema njihovi na bauschteli ni u rajnigovim firmama Bolje cuti jer ti stvarno nemas nikokvog posla sve sto napises to su gadosti .Pogledaj malo istini u oci pa ces drugacije razmisljati

Name

AR

27.05.2018 14:58

Dobre mu ove naocare da je I meni ovake

Name

za xy

27.05.2018 15:01

Pravda za sve gastarbajtere. Predlažem da se mi odavde organizujemo i da uputim neku pomoć našem napaćenom narodu širom Evrope i svijeta.

Name

za xy

27.05.2018 16:17

Eto bas loše ja sam na Zapadu već 45god.A eto da ti objasnim da sam u Rusiji bio osam puta do sad poslovno.Zivot na zapadu i u Rusiji nemoj ni pokušavati da porediš mnogo ćeš se razočarati.A i ta omladina sto odlazi iz BiH i Balkana ode masovno u Rusiju.Sta ćeš kad je tako.

Name

ROMANIJA re XY

27.05.2018 17:21

Nisi ti frajko vidio zapada i ako jesi lopatu si samo gledao i kanale. Eto sad rusija najjaca i ima standard iznad sviju, kako da ne, sve bijeda sama, za 500 dolara idu u Siriju kao placenici da ratuju za Asada, eto ti standarda. Kus bre

Name

Nenad

27.05.2018 15:46

Jadnici, jedino kuda idu ovi na vlasti je Sankt Peterburg, nigdje drugo osim Beograda nisu dobro došli.

ODGOVORITE
Name

Re

27.05.2018 16:18

To se kaže ne jebe ih niko više ni 2%