Pomoć za očuvanje imovine u FBiH

Direktor Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Bosiljka Predragović izjavila je Srni da će izbjegla i raseljena lica, koja imaju imovinu u Federaciji BiH (FBiH), od sutra moći da se obrate kancelarijama u šest opština i gradova s ciljem zaštite svojih imovinskih prava.

Republika Srpska 27.05.2018 | 12:45
Pomoć za očuvanje imovine u FBiH
"Zainteresovana lica, s ciljem zaštite svojih imovinskih prava, mogu zatražiti stručnu pomoć od ponedjeljka 28. maja. RUGIP je obezbijedio šest kancelarija u Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu i dodatno banjalučku kancelariju, kao mjesto koordinacije rada svih kancelarija", rekla je Predragovićeva.

Ona je podsjetila da je Protokol o saradnji između RUGIP-a i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske potpisan 24. aprila.

"Protokolom je uređena tehnička saradnja o pitanju pružanja stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u postupku uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji FBiH, koji imaju interes da zaštite svoja vlasnička prava u postupcima koji se trenutno vode u FBiH, a po Zakonu o zemljišnim knjigama FBiH", pojasnila je Predragovićeva.

Ona je napomenula da je Ministarstvo angažovalo šest lica pravne struke i isto toliko administrativnih saradnika, kojima će se obraćati sva lica koja imaju svoje interese u postupcima pred nadležnim organima FBiH.

Predragovićeva je rekla da je, uz podršku stručnih lica iz RUGIP-a, u toku obuka angažovanih pravnika za pružanje pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koji imaju nekretnine u FBiH, kako bi ostvarili svoja prava u procesu uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige u FBiH.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

AR

27.05.2018 11:10

Nikad se Nezna Mozda uspijemo napraviti pa da jos jedanput prodamo imovinu u federaciji samo naprijed

ODGOVORITE
Name

FBiH

27.05.2018 11:19

Sta da zastitite kad ste sve isprodavali po FBiH na nagovor Plavsic,Koljevic i ostali znate vi ko vas se 95-e pozivao na prodaju imovine

ODGOVORITE
Name

Xx

27.05.2018 12:01

KO CE NADOKNADITI STETU ZA PORUSENU IMOVINU U FEDERACIJI BIH ?!?! SVA SRPSKA SELA U FEDERACIJI BIH PORUSENA SU 1995. GODINE -POSLIJE POTPISIVANJA DEJTONA -!?!?! NIKO NIJE DOBIO NADOKNADU NITI SU OBNOVILI OBJEKTE -ZASTO?!?

ODGOVORITE
Name

ZA

27.05.2018 12:32

U NEVESINJU OTVARATE KANCELARIJU A STANOVNISTVO JE PRODALO ILI ZAMJENILO IMOVINU U FBiH. TREBINJE STE OSTAVILI GDJE SU KATRGORIJE IZBJEGLIH SA PROSTORA DOLINE NERETVE, JABLANICE, KONJICA, SARAJEVA, LIVNA, GLAMOČA.

Name

Za Xx

27.05.2018 12:37

Isti oni koji su meni u RS uništili devsstirali 2 kuče i od koji sam dobio ono što i ti.Popušili smo obadvojca .Oni pošljačkali obogatili se meni vjerujem ko i tebii uništili sve .Pa eto opet biramo iste ZATOOOOO

Name

Buba

28.05.2018 07:32

Ljudi ne nasjedajte vasu imovinu nemize niko oteti zbig izbira otvaraju radna mjesta a ti isti pravnici ce vas oderati a nista nece uraditi samo jos vise zapetljati da oni usicare na vama samo paziteeeeeee bolje je bez te pravne pomoci