Nova podrška liječenju djece

Na inicijativu Fonda solidarnosti za dijagnozu i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu, Nova banka AD Banjaluka ukinula je proviziju za sve gotovinske i bezgotovinske uplate za Fond solidarnosti koje su uplaćuju preko računa ove banke ( 555-100-00366471-50).

Republika Srpska 27.05.2018 | 11:38
Nova podrška liječenju djece
„'Nova banka' je u ovom periodu koliko smo zajedno partneri u ovoj humanoj misiji pokazala jedan veoma ozbiljan i profesionalan pristup, a zahvaljujući njihovoj ažurnosti kada je u pitanju uplata sredstava za Fond solidarnosti, naš rad čini odgovornijim i transparetnijim.

Prihvatanjem inicijative da ukinu proviziju za gotovinske i bezgotovinske uplate za Fond solidarnosti koje se vrše preko njihovog računa ruše stereotipe o bankama da su one isključivo profitne organizacije.

Ovim potezom pokazuju društvenu odgovornost i iskrenu želju da finansijski doprinesu tome da se što veći broj djece uputi na liječenje u inostranstvo“, rekla je vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti Jasminka Vučković.

Fond solidarnosti je pokrenuo ovu inicijativu jer se veliki broj građana obratio ovoj ustanovi sa tvrdnjama da im je mjesečna provizija koja im se odbija od plate mnogo veća od mjesečne uplate za Fond solidarnosti.

„Vođeni tim tvrdnjama, posebno kada je u pitanju najniža plata u RS, obratili smo se bankama sa kojima sarađujemo kako bi ih informisali, ali i zamolili da razmisle o ukidanju provizije za uplate za Fond solidarnosti.

Naše društvo je nebrojeno puta pokazalo svoju humanost, a radnici u Republici Srpskoj su uvijek među prvima koji su davali i daju svoj doprinos za bolji položaj ugroženih lica u društvu. Ne želimo da visina provizije bilo koga pokoleba u namjeri da bude dio humane organizacije koja se zove Fond solidarnosti“, ističe Vučkovićeva.

U „Novoj banci“ kao odgovor na inicijativu Fonda solidarnosti naveli su da ukidanjem provizije žele da doprinesu da što veći broj ljudi izdvaja sredstva za Fond solidarnosti, a ne da zbog bankarskih provizija, kako su istakli, odustanu od uplata za Fond solidarnosti.

Inicijativa je, takođe, proslijeđena i drugim bankama preko kojih su otvoreni računi za uplate sredstava za Fond solidarnosti, ali za sada je na ovu inicijativu pozitivno odgovorila „Nova banka“ a.d. u Banjaluci.

Podsjećamo, da je Fond solidarnosti za nepunih pet mjeseci, od kada je zvanično počeo sa radom, finansirao 19 zahtjeva za liječenje djece do 18 godina starosti, za šta je izdvojeno oko 1,1 milion КM.

Takođe, na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS www.zdravstvo-srpske.org svakodnevno se objavljuje stanje na računu Fonda solidarnosti, broj odobrenih rješenja za liječenje u inostranstvu i ostale informacije u vezi sa radom ovog fonda.

(BN) 


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BRAVO

27.05.2018 09:50

BRAVO ZA NOVU BANKU, MOLBA za redakciju BN TV: u narednih mjesec dana nas obavijestite koje su banke ukinule ovu proviziju. Spremna sam promijeniti banku tj prebaciti žiro račun u drugu zbog ovakvih stvari. Hvala unaprijed.

ODGOVORITE