Svečano u Srpcu: Defile mladosti

U Centru srednjih škola „Petar Kočić“ iz Srpca ove godine srednjoškolsko obrazovanje završilo je 106 maturanata rasporedjenih u šest odjeljenja – dva razreda gimnazije i po jedan razred ekonomsko-bankarskih i turističkih tehničara, automehaničara i ugostitelja. Pedeset i četvrtu generaciju srbačkih maturanata na proslavu maturske večeri večeras je ispratilo nekoliko hiljada rodbine, prijatelja i ostalih gradjana ove opštine.

Republika Srpska 25.05.2018 | 22:42
Svečano u Srpcu: Defile mladosti
Svečanost je počela tradicionalnim defileom maturanata obučenih u svečane haljine i odijela, sa cvijećem, tako da je Gradski trg bio u znaku mladosti i ljepote, što će za sfve prisutne, a posebno za roditelje, ostati u nezaboravnom sjećanju.

Završetak srednjeg obrazovanja maturantima je prvi čestitao direktor škole Milenko Živanić, koji je izrazio uvjerenje da da iz škole nose lijepe utiske i znanje koje će im pomoći u budućem životu i radu.

„Od sada počinje vaša nova budućnost i trudite se da ostanete ono što jeste i da postanete ono što želite. Buduite bolji od nas, smognite snage da kada ostarite vašoj djeci ostavite bolju budućnost. Srežu čine ljudi a ne stvari“, poručio je direktor Milenko Živanić.



Maturantima, profesorima, roditeljima i prisutnim gradjanima prigodnim riječima obratio se i načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević. Čestitajući maturantima on je naglasio da se nalaze na životnom raskršću i da treba odabrati od mnogobrojnih onaj pravi put.

„Želim da odaberete životni put na kome ćete se dokazati i ostvariti kao dobri ljudi, da budete srećni i korisni i sebi i zajednici. Da se izborite za više vrijednosti, koje su danas, nažalost, zapostavljene“, kazao je Dragosavljević.



Svršeni učenik gimnazije Ognjen Krčmar zahvalio se profesorima i roditeljima na trudu i doprinosu da i ova generacija uspješno završi srednje obrazovanje i da s ponosom mogu čuvati sjećanje na svoju školu.

Za razliku od maturanata, koji su se za sada riješili školskih briga, mnogi roditelji su sreću pomiješali sa brigom – šta dalje. Kako omogućiti dalje školovanje ili zaposlenje za svoju djecu. Pred njima je neizvjesnost.

Srbački maturanti će matursko veče proslaviti noćas u poznatom banjalučkom restoranu „Integra“.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Turboskara

26.05.2018 00:20

Defile pred strane ambasade za odlazak.

ODGOVORITE
Name

prva slika

26.05.2018 13:43

Pogledaj samo kakve utegnute pantalone nose dvojica na prvoj slici,..stravicno, ne zna se vise ko je tu zensko,..ovi imaju odlicnu perspektivu na zapadu u "duginim bojicama",...na sta smo spali, i sta docekasmo..

Name

Mirko Nemirko

26.05.2018 03:09

Dobro i šta posle slavlja u toj propaloj Srpskoj? Ma koliko god vi po nama strancima pljuvali i bauštelcima nas zvali, smo mi na vrijeme iz te močvare otišli. Zato savjet mladima, samo za inostranstvo da idu...

ODGOVORITE
Name

Srbac crna rupa

26.05.2018 04:57

Sve je ovo lijepo, i konačno lijepa informacija u moru teških vijesti. Međutim, da li neko brine što je maturanata iz godine u godinu sve manje i manje. Samo 106 maturanata. Još malo pa ni srednje škole u Srpcu neće biti. Do juče po 250 maturanata godišnje. Nikog' ovo ne brine, ni opštinu ni Republiku. Nestaje nas, ali sve brže i brže.

ODGOVORITE
Name

Djavo

26.05.2018 07:33

Nije velika steta sto odlaze jer BiH je neprimijetna na ovoj planeti,toliko stanovnika ima malo veci grad i nije steta kad bi svi otisli a svakim danom je sve gore i gore.

Name

re.Srbac

26.05.2018 13:45

Ne brini dolaze Arapi da zamjene izumiruce srbe.

Name

Srbac

26.05.2018 07:06

Restiran Integra je na 14-tom spratu zgrade Vlade RS. Ne znam ko je vlasnik, može se nagađati. Srbački maturanti su rijetko maturalno veče provodili u BL, ali sada je druga situacija. Unuk Zore Vidović, direktorice PU RS je ove godine maturant, pa se to mora proslaviti "na nivou".

ODGOVORITE
Name

Komaši

01.06.2018 23:06

Standardno seljacki iz naroda

Name

??????!

26.05.2018 10:50

A kad se sutra probude i san haljine odjela frizure i sve nestane šta onda.Šta sutra prekosutra za mjesec godinu.

ODGOVORITE