Trka za mjesto potpredsjednika

"Ovdje sam se rodio, proživio i najljepše i najteže trenutke svog života i odavde, iz moje Srebrenice, krećem u trku za potpredsjednika Republike Srpske, koju ću i dobiti", izjavio je večeras Sadik Ahmetović, poslanik u Parlamentu BiH i član Predsjedništva Nezavisnog bloka.

Republika Srpska 25.05.2018 | 21:37
Trka za mjesto potpredsjednika
Ahmetović je večeras na osnivačkoj skupštini OO NB Srebrenica, u prepunoj sali Doma kulture, zvanično objavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske.

''Gdje god da sam bio, šta god da sam radio, moja Srebrenica je uvijek bila sa mnom. I zato, dragi moji sugrađani, moji Srebreničani, sa kojima sam prošao i najbolje i najgore, želim pred vama zvanično objaviti da ću se na predstojećim izborima kandidovati za mjesto potpredsjednika RS ispred Nezavisnog bloka i da ću, zajedno sa vama i pobijediti!'', poručio je Ahmetović, što su prisutni u Domu kulture propratili gromoglasnim aplauzom.

Položaj Bošnjaka povratnika u RS nije zadovoljavajući i za to se ne mogu kriviti samo aktuelne vlasti u RS, smatra Ahmetović: ''Ne možemo očekivati da se za naša prava u RS bore drugi, ali sa pravom očekujemo da se povratnicima bave naši predstavnici u entitetskoj vlasti. Od njih možemo i moramo zahtijevati da se bore za sve nas i naša prava, a ne samo za svoju platu i položaj".

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bosna

25.05.2018 21:57

Navikli na drzavne jasle pa kad izgube mjesto trce za drugim. Idi hrdjo radi nesto korisno. Fujjj

ODGOVORITE
Name

Bosnjo

26.05.2018 08:50

Ti ne mozes ni za predsj.mjesne zajednice biti pobjednik a ne potpr.RS, SDA te napravila, sad kad si sve stekao i namirio se poceo mangupa glumiti. Vi iz podrinja sto ste dosli u Sarajevo i Tuzlu nikad se necete vratiti u svoje krajeve, uhljebili ste se ko niko, u Sarajevu ste kajmak pokupili kukanjem , donacije za podrinje pokrali i sebi imperije napravili po Sarajevu i Tuzli, krezuba Munira Subasic milone zgrnula na tragediji naroda kao i mnogi, kome ba vise glumite , jel vas sramota Boga, nedaj boze nikome, al vi koji manipulisete jadnim narodom ste multimilioneri. Para za Srebrenicu je doslo u milijardama, gdje su pare????? Ne brane srbi vama da se vratite , al necete, lijepo je biti u velikim gradovima, to je poenta. Kako su se krajisnici svi vratili u Prijedor, Kozarac....otvorili firme, donjeli kapital iz vana, vile sagradili, sve obnovili. Mogli ste i vi, al necete. Koje ste pare dobili mogli ste Dubai napraviti od Srebrenice. Mi bosnjaci prvo smetlje u svojoj avliji treba da pocistimo pa onda o drugim da pricamo. Ti si primjer lopinasa kojem je sve malo i onaj Sepic papak koji je poderan u Sarajevo dosao, sad u Titovoj ima dva luxuzna stana od milion km. Ma mars u p.m.vise bagro lopovska.

Name

're bosnjo

26.05.2018 14:49

Sve SI u pravu.I oduvat ce ga Camil Durakovic

ODGOVORITE