Otkriveno kako je stradao mladić

Izvršena je obdukcija beživotnog tijela koje je pronađeno na lokalitetu Vršana kod Tuzle, a kako je dosad utvrđeno, riječ je o 21-godišnjem Amaru Ramiću, koji je nestao 2. maja ove godine.

Republika Srpska 25.05.2018 | 21:26
Otkriveno kako je stradao mladić
Ovu informaciju potvrdio je i njegov otac Mehmed Ramić koji je istakao da su članovi porodice prepoznali Amarovu odjeću. Kako saznaje Tuzlanski.ba u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, preliminarni rezultati nalaza obdukcije pokazuju da je uzrok smrti prostrelna rana glave, a tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o samoubistvu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, prijavu o pronalasku beživotnog tijela na lokalitetu Vršana Policijskoj upravi Tuzla uputili su građani, a nakon izlaska ekipe na teren utvrđena je istinitost informacije.

S obzirom da je tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu, uviđaju se pristupilo tek jutros, a obavili su ga pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac koji je naredio obdukciju.

Beživotno tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja što je dodatno otežalo utvrđivanje pola, a potom i identiteta osobe.

Tijelo je takođe dosta oštećeno što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove.

O uzrocima smrti iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli danas nisu mogli govoriti, s obzirom da se čeka pismeni nalaz obdukcije, a uzeti su i uzorci tkiva za DNK analizu.

Amar Ramić posljednji put je viđen 2. maja ove godine. Njegov izlazak iz stambene zgrade u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima u naselju Brčanska Malta u Tuzli zabilježile su nadzorne kamere.

U njegovu potragu bili su uključeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Federalne uprave civilene zaštite, te članovi porodice i brojni prijatelji. Zbog čega se ovaj student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odlučio na čin samoubistva te kada ga je izvršio, za sada nije poznato.

(Agencije) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

modricanin

25.05.2018 19:40

Niko ne napisa jesul nasli pistolj.

ODGOVORITE
Name

Ovo Je Nemoguce,

25.05.2018 20:36

Samo studenti ,nerazumem vise nista ,katastrofa .

Name

re.MODRICANIN

25.05.2018 20:37

CUJ SAMOUBISTVO A NEMA PISTOLJA. INTERESANTNO PRAVDA ZA DAVIDA

Name

Tuzlak

25.05.2018 22:26

Ovo stvarno prevrsilo je svaku mjeru. Sta se ovo desava sa omladinom. Niko me ne moze ubijediti da je momak sam izvrsio samoubistvo. Jako fin momak koji sigurno nije imao razloga da digne ruku na sebe. Momak koji je studirao,bavio se sportom,miran uvijek bio,nikad niko problema nije imao sa njim ,niti roditelji niti njegovi vrsnjaci jednostavno dijete za pozeliti i ovako da zavrsi ovo stvarno se nesto desava nasoj omladini. Ko ubija ovu djecu,pitanje je svih pitanja. Vec me panika hvata jer i sam sam roditelj. Doslo mi je kad izadju vani da se spremim i za njim. Al de boze ismijavat ce ga drugi. Ovo nesto se opasno desava ovo nije samoubistvo ovo je ubistvo. Boze cuvaj nam djecu !!! STRASNO....

Name

Cicko

26.05.2018 02:49

Ovo jos jedan David..

Name

Re Modricanin,

26.05.2018 04:32

Srvarno si dosadan ,je li to sve sto znas.

Name

Ahmo

25.05.2018 21:22

Evo i ovi stručnjaci odmah donose zaključak samoubistvo,a sto nebi bilo ubistvo?Sto svi zure da se pohvale kako brzo urade posao a sad počinju sumnje.Eto ja prvi mislim da je ubistvo.

ODGOVORITE
Name

Re

26.05.2018 06:22

Naj lakse im je tako. Gdje god nema svjedoka reci da je samoubistvo. Da se nasi strucnjaci nebi puno mucili i sta uradili to im je najlakse reci. Ustvari to su strucnjaci sa zavrsenom osnovnom skolom i kupljenih par diploma i nije ocekivati drugacije misljenje. Jadni roditelji pored ovolike boli za djetetom jos ih ponizavaju i lazu. Saucesce porodici i da izdrze sve muke i boli. Mada im zivot vise nema smisla sad im samo preostaje da se i oni bore za pravdu i istinu.

Name

Strasno

26.05.2018 03:36

Boze ovo je postalo strasno . Izginu omladina ,a niko ne odgovara za to . Ljudi sta nam se dogadja???

ODGOVORITE