Lion: Tim ipak prejak za Lajovića!

Lajović odličan turnir u Lionu završio porazom u polufinalu! Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Lionu jer je u tri seta poražen od Austrijanca Dominika Tima – 6:4, 5:7, 6:4.  Lajović zaustavljen u polufinalu! Kraj dobrih partija srpskog tenisera u Lionu.

Tenis 25.05.2018 | 20:20
Lion: Tim ipak prejak za Lajovića!
Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Lionu, pošto je poražen od Austrijanca Dominika Tima - 4:6, 7:5, 4:6.

Lajović je uspeo da osmom teniseru sveta uzme set, ali je već na početku trećeg izgubio servis, što je Austrijanac sačuvao do kraja.

Tim će u finalu igrati protiv iskusnog Francuza Žila Simona.

Lajović je u prvom setu odlično parirao Timu, sve do devetog gema kada mu je malo popustila koncentracija, što je Austrijanac iskoristio i osvojio prvi deo igre.

Drugi set je tekao u sličnom toku, oba tenisera su bila sigurna pri servisu, a sada je u dvanaestom gemu došlo do pada koncentracije, ovoga puta kod Dominika Tima.

Dušan koristi drugu brejk, a ujedno i set, loptu u gemu i odvodi meč u treći, odlučujući set protiv favorizovanog Tima.

Treći set i opet slična priča. U svim gemovima, osim u jednom, teniseri koji su bili na servisu nisu imali skoro nikakvih problema. Austrijski teniser ja pri rezultati 1:1 došao do tri brejk lopte i iskoristio prvu, a Dušanu se jedina prilika da se vrati u meč ukazala na 3:2 za Tima, kad je imao prednost od 0:30 na riternu, ali zatim izgubio četiri vezana poena.

Tim će u finalu igrati protiv francuskog tenisera Žila Simona, koji je u polufinalu u dva seta bio bolji od Kamerona Norija iz Velike Britanije.

Sledeći turnir za srpskog tenisera je upravo Rolan Garos, gde će se u prvom kolu sastati sa Čehom Jiržijem Veselim.

Turnir u Lionu igra se za nagradni fond 561.345 evra.

Izvor: Tanjug/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar