Ivana polijeće iz Atine...

Odbrana zlata na EP i pokoravanje Mediterana! Najbolja srpska atletičarka objavila kalendar takmičenja za 2018. na otvorenom.

Ostali sportovi 25.05.2018 | 19:15
Ivana polijeće iz Atine...
Leteća Zrenjaninka, Ivana Španović objavila je kalendar takmičenja za ovu sezonu koja za nju počinje od - sutra.

Naime, prvi miting pred našom najboljom atletičarkom, koja je gotovo celokupne pripreme za sezonu na otvorenom obavila na rajskim Maldivima je Gala takmičenje u skokovima udalj u Atini u subotu 26. maja koje predstavlja tek uvod u ono što je čeka. Prvi pravji izazov je miting u Stokholmu 10. juna gde Srpkinja kreće u odbranu Dijamantske lige koju je prošle godine osvojila  po drugi put u karijeri. 

Nakon Švedske pred njom je jedan od dva najveća cilja u ovoj godini, Mediteranske igre koje počinju 27. juna u Taraghoni. Španovićeva je već najavila da joj je potrebno odličje sa MI ne bi li popunila svoju već više nego zavidnu kolekciju. Ivana u Lozani 5. jula nastavlja borbe u najprestižnijem svetskom atletskom takmičenju, Dijamantskoj ligi, a 11. avgusta u Berlinu je čeka i najveći izazov u delu sezone na otvorenom, a to je odbrana evropskog zlata. Ovaj deo sezona završava sa dva mitinga Dijamanste lige, 18. avgusta u Birmingemu i dve sedmice docnije u Briselu.

Ivana Španović je obeležila 2017. kako u našem sportu, tako i u svetskoj atletici. Godinu je završila kao najbolja skakačica planete sa 1.317 poena, uzela je zlato na beogradskom EP u dvorani i sa 7,24 m skočila treći najbolji rezultat svih vremena i rekord sezone, a osvojila je i drugu Dijamantsku ligu u karijeri, kao i Prvenstvo Balkana sa rekordom od 6,96 m. Na Svetskom prvenstvu u Londonu je morala da se zadovolji četvrtim mestom sa skokom 6,88 m.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar