Firme Dodika zaradile milione!

Za samo godinu dana četiri firme u vlasništvu najuže porodice predsjednika RS Milorada Dodika zaradile su ukupno 1. 992. 796 KM, pokazalo je istraživanje poslovnog portala CAPITAL. ba.

Republika Srpska 25.05.2018 | 14:52
Firme Dodika zaradile milione!
Ubjedljivo najbolje u prošloj godini poslovalo je „Agro voće“ jer je predsjednikov brat Goran Dodik zaradio oko 928.000 KM. Poslovni ambijent u RS, na koji se konstantno žale drugi privrednici, njemu i te kako pogoduje jer je ostvario eksplozivan rast od čak 487 odsto u odnosu na prethodnu godinu kada je prijavio profit od 157.925 KM.

I prihodi ove firme, na čijem čelu je u direktorskoj fotelji predsjednikov zet Pavle Ćorović, porasli su za 139 odsto. Po posljednjem finansijskom izvještaju, koji je u posjedu CAPITAL-a, oni trenutno iznose oko 1,5 miliona KM i u odnosu na 2016. godinu porasli su za oko 893.000 KM. I rashodi su „skočili“ na oko 607.000 KM, što je u odnosu na godinu ranije rast od 25 odsto.



Goran Dodik dugoročne obaveze smanjio je za 74 odsto pa one, sa prošlogodišnjih 32.410 KM, sada iznose tek oko 8.000 KM. Poslovanje je dodatno rasterećeno i smanjenjem kratkoročnih obaveza – sa oko 620.000 KM na oko 444.000 KM, odnosno za 28 odsto.

Sposoban na strica
Po dobiti, drugo u nizu uspješnih preduzeća Dodikovih je „Fruit Eco“, u vlasništvu predsjednikovog sina Igora, koje je na kraju prošle godine zaradilo oko 626.000 KM. U odnosu na 2016. godinu, kada je inkasirao 234.400 KM, ovo je rast od 167 odsto.

Prihodi „Fruit Eca“ porasli su za 27 odsto i iznose oko 1,9 miliona KM, dok je neznatan rast od jedan odsto zabilježen kod rashoda koji sada iznose oko 1,3 miliona KM.



Predsjednikov sin dugoročne obaveze, sa 2,2 miliona KM, smanjio je na 1,9 miliona KM, dok i kratkoročna zaduženja smanjena sa 2,7 miliona na oko 2,5 miliona KM.

Igor Dodik je, inače, i generalni menadžer Košarkaškog kluba “Igokea”.

Trpeza ljubavi i para
Dodikovi su uspješni i u ugostiteljstvu pa je restoran „Agape“, koji je u vlasništvu predsjednikove kćerke Gorice i snahe Ivane, 2017. godine ostvario dobit od čak 438.500 KM. U finansijskom izvještaju prikazani su i prihodi od oko 1,6 miliona KM, ali i rashodi od oko 1,1 milion KM. Restoran na ekskluzivnoj lokaciji u robnoj kući „Boska“ u centru Banjaluke, otvoren 13. decembra 2016. godine, trenutno je kratkoročno zadužen za oko 365.000 KM.

Poslovanje ovog restorana nesebično potpomaže i predsjednik RS Milorad Dodik, koji značajnije političke i poluprivatne sastanke organizuje upravo u ugodnom ambijentu „Agapea“, do kojeg je prilaz na drugi sprat znatno olakšan posebnim panoramskim liftom za čije postavljanje, tvrdilo se, nisu pribavljene sve potrebne dozvole.



Osim toga, nakon sada već tradicionalne decembarske humanitarne večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“ u organizaciji Kabineta Predsjednika Republike Srpske, večera probranih visokih zvanica se, o trošku države, održava upravo u ovom lanč baru, za razliku od prethodnih godina kada su se gostili u restoranu „Integra“ Slobodana Stankovića.



Nažalost, predsjednikova djeca nemaju dovoljno vremena da se posvete svim privatnim poslovima podjednako.

Zajednička Igorova i Goričina firma „Global Liberty“, prema prošlogodišnjem finansijskom izvještaju, koja se bavi trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom, sanitarnom opremom ostvarila je dobit od tek 80 KM. Preduzeće je prihodovalo tek 2.000 KM, dok prikazani rashodi iznose 1.920 KM.

Porodica Dodik ima i Radio “Agape” na čijem je čelu predsjednikova snaha Ivana Dodik pa je ona na kraju prošle godine prikazala dobit od oko 7.000 KM. Ovo je ubjedljivo najbolji finansijski rezultat radio stanice, koja je svih proteklih godina poslovala u minusu. Prihodi “Agapea” iznosili su oko 41.000 KM, dok su rashodi oko 34.000 KM. Kratkoročne obaveze radija iznose 28.600 KM.

Za Rusiju s ljubavlju

Dodikova porodica očito finansijski osjeti sve čvršće veze sa Rusijom.

Ekonomista Zoran Pavlović za CAPITAL je danas rekao da je izvoz voća u Rusiju bio unosan biznis za sve koji su se prošle godine bavili ovim biznisom.

„Da nije bilo problema sa ruskim tržištem, slika bi bi bila još bolja. Situacija je takva – ako dobijete dobro zemljište i uredno ga održavate, imaćete dobre rezultate“, kratko je prokomentarisao Pavlović.

Inače, baš firma “Fruit Eco” bila jedan od šest kooperanata sporne firme “Fruct Company” zbog koje je Rusija zabranila uvoz jabuka iz BiH. Kako je dospjela na crnu listu, tako je i izbrisana iz registra kooperanata “Fruct Company” što je potvrdila i Uprava za zaštitu zdravlja bilja BiH.

U Transparency Internationalu BiH naglašavaju da nije sporno posjedovanje privatnih firmi, ali se postavlja pitanje da li vlasnici firmi imaju povlašten položaj kod vrha vlasti u smislu uslova poslovanja.

„Ukoliko postoji takav položaj, onda to nije u redu i radi se o korištenju uticaja. Sve to zavisi od činjenice koliko se prate procedure i zakoni, da li iko obraća pažnju na to i da li to uopšte smije da radi“, istakla je za CAPITAL Ivana Korajlić iz TI BiH.

Povlašteni krediti i koncesije po bratskoj liniji
„Fruit Eco“ 2007. godine, uz minimalni ulog od po 1.000 KM, osnovali su predsjednikov sin Igor Dodik i Mirko Dobrić, suprug rodice Milorada Dodika. U to vrijeme „Fruit Eco“ nije imao imovine, a kapital je bio jednak zbiru osnivačkih uloga.

Tri godine kasnije u finansijskom izvještaju firme navedeno je da ona posjeduje zemljište vrijedno 2,6 miliona KM, hladnjaču i druge nekretnine od 2,3 miliona KM, kao i zasade voća od 3,1 milion KM. Tada su novinari Centra za istraživačko novinarstvo otkrili da su Dodik i Dobrić imovinu stekli zahvaljujući povlaštenim kreditima koji nisu dostupni običnim pokretačima biznisa u Bosni i Hercegovini.



„Ključnu ulogu u tome imala je Balkan Investment Banka (BIB). Zahvaljujući kreditu ove banke, Dobrić je došao do poljoprivrednog posjeda koji je bio temelj za razvoj firme. Taj posjed je bio pokriće i za kasnije zaduživanje “Fruit Eco”, u čemu je ponovo važnu ulogu imao BIB“, navodi se u istraživanju.

Kreditni odbor Investiciono-razvojne banka Republike Srpske, kojim je kao premijer tada predsjedavao Milorad Dodik, donio je odluku 21. jula 2008. godine da se firmi “Fruit Eco” dodijeli 3.000.000 KM kredita po povoljnim uslovima, sa rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od tri godine.

Pored sumnje u korišćenje uticaja za dobijanje kredita, javnost je bila ogorčena kada je saznala da je zahtjev za dodjelu državnog kredita “Fruit Eco” uputio IRB-u u petak 18. jula, a da je kredit je odobren po hitnom postupku već u ponedeljak 21. jula 2008, ili prvi radni dan nakon upućivanja zahtjeva.

Kredit je realizovan i 3.000.000 KM je prebačeno na račun „Fruit Eco“ već 28. jula 2008. godine preko Balkan-investment banke koja je po drugi put kao garanciju uzela zemljište u Donjim Podgradcima, koje je Dobrić već ranije bio založio kod iste banke za podizanje 1.500.000 KM kredita.

Druga najuspješnija firma porodice Dodik, takođe, je pokazala zavidnu sposobnost u poslovanju sa Republikom Srpskom. Preduzeće „Agro voće“ Dodikov brat je osnovao 2008. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što mu je Vlada RS, na čijem je čelu tada bio Milorad Dodik, dodijelila koncesiju na poljoprivredno zemljište. No, Goran Dodik se ubrzo, pod nejasnim okolnostima, upisuje kao vlasnik 273 hektara tog istog državnog zemljišta, čiji je do tada bio zakupac.

Kume Gorica Dodik i Nataša Škrbić skupo naplatile apoteku

Samo nekoliko mjeseci nakon što su otvorile apoteku „Green Line“, kćerke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i bivšeg ministra zdravlja Ranka Škrbića – Gorica Dodik i Nina Škrbić odlučile su da se 2016. godine povuku iz tog biznisa i skupo su ga prodale. Apoteku „Green Line“ u Banjaluci, kako je CAPITAL ranije pisao, za nekoliko stotina hiljada maraka kupila je Zdravstvena ustanova „Moja apoteka“.



U apoteku, koja je otvorena početkom marta te godine, kume Gorica Dodik i Nina Škrbić su uložile po 30 KM osnivačkog kapitala. Treći suvlasnik je bila Ana Cvijan koja je postavljena za direktora apoteke. Zanimljivo da je Cvijan prije pruzimanja Dodikove i Škrbićeve apoteke bila član menadžmenta „Moje apoteke“ koja se „iznenada“ pojavila kao kupac. Njih tri bile su vlasnice po 33,3 odsto apoteke i u skladu sa tim udjelom predviđeno je da dijele dobit.

Nakon prodaje djelatnosti „Mojoj apoteci“ kćerke Dodika i Škrbića su pokrenule likvidaciju „Green linea“. Na osnovu Rješenja Ministarstva zdravlja od 28. juna 2016. godine, kojim se ukida prethodno dobijeno odobrenje za zdravstvenu ustanovu, podnijele su 29. jula Okružnom privrednom sudu Banjaluka zahtjev za sprovođenje likvidacionog postupka.

Uz ostalu potrebnu dokumentaciju, poput potvrda o plaćenim porezima i doprinosima, osnivači su priložili i potvrdu o stanju na računu iz banke u kojoj se navodi da su u trenutku pokretanja likvidacije na računu imali 86.730 KM.

(Capital)

Komentari / 91

Ostavite komentar
Name

stedisaaaa

25.05.2018 12:55

BRAVO - a ja izgubio i ono sto sam (tesko) zaradio - PAMETI NIKAD DOSTA -

ODGOVORITE
Name

Cija je Addiko banka

25.05.2018 13:12

Da li netko zna dali Addiko banka pripada porodici Dodik? Meni je hobi rijesavanje zagonetki,ukrstenica i slicno.E sad kad se Addiko slova ispremjestaju dobije se :A, dodik ili Dodik ,a...

Name

Ničije nije gorela do zore

25.05.2018 13:34

Šta će im da toliko nagrelje, neće sa sobom poneti u grob.

Name

Kune

25.05.2018 15:44

Kune se u Ruse a on im prvi gurnuo zarazene jabuke,pa sta da mi ocekujemo.

Name

re cija

25.05.2018 15:52

Gospode

Name

Kakofonija

25.05.2018 16:10

Pa šta bi, jel Igor vratio ona 3.000.000 maraka? Ovo nema nigdje u svijetu i nemamo se šta ljutiti. Dodik samo zna da smo ovce i da može s nama kako mu se digne.

Name

Bajo

25.05.2018 17:16

Dodi cukaj samo kad mozes!!

Name

Cicko

25.05.2018 18:28

To sto je na papiru a gde su pare pokradene od naroda RS-a..Sve to treba oduzeti a njih sve u zatvor dozivotno ...

Name

Addiko

26.05.2018 11:40

Addiko Banka je u vlasnistvu americkig fonda i EBRD....

Name

Dalje

26.05.2018 12:39

Svaka ti cast Milorade,...nastavi imas podrsku punu,...namiri se sa ledja podanika koliko hoces,...deri im kozu sa ledja, do kraja...

Name

re

27.05.2018 07:16

Bravo! Dodjes na vlast i u kasi zateknes 300miliona.plus telekom i ostale firme.A sad???Sve rasprodano i zaduzeno kod MMFa.minus 6milijardi. Covjek je uspjesan i bogat a drzava mu u bankrotu.....!!Uvijek sam pisao da je tezak na milijarde,dok narod shvati......kraj.Nadam se da i apoteke redovno placaju pinku Skrbi....!

Name

nn

27.05.2018 17:17

DOBRE ONE JABUKE ŠTO JE UVALIO RUSIMA !

Name

Pa

25.05.2018 12:58

Sposobni i snalazljivi ljudi.

ODGOVORITE
Name

Runi

25.05.2018 13:04

I sto sam znao zaboravio sam

Name

Ivan

25.05.2018 13:04

I vrijedni, svaki dan smišljaju kako se omasititi od budžeta.

Name

?

25.05.2018 13:08

Kako posluje STARA ADA?

Name

SPAS

25.05.2018 13:10

Kada pročitamo ovaj tekst o uspješnom biznisu porodice Dodik tek tada shvatimo koliko su pojmovi koji izlaze iz usta našeg predsjednika ( REPUBLIKA SRPSKA, REFERENDUM, PATRIOTIZAM, SRPSTVO, PRAVOSLAVLJE) tako lažni, neiskreni i samo su u funkciji OBOGAĆIVANJA NA GRBAČI SVOG NARODA.

Name

Za spas

25.05.2018 15:20

Kazu Hrvati da je Mile njihov, to jest da je i on Hrvat porijeklom od Knina, i da mu je djed tamo bio lugar, ono, poznaju ljudi tu familiju!

Name

Re: Pa

25.05.2018 18:54

I tata im je bio sposoban...jos u ratu!

Name

Re pa

26.05.2018 21:04

Nije bitan financiski rezultat vazno da se djeca nedrogiraju

Name

Brus Vilis

27.05.2018 20:15

Dodajte svemu ovome i zaradu kompanije GALENS iza koje takodje stoji Dodik, što je javna tajna. Ova gradjevinska firma caruje u Novom Sadu - sve najznačajnije gradjevine, isključivo visokospratnice zida upravo Galens. Jednostavno imaju monopol i od svake nove cigle u gradu izdvaja se za Dodikovo malo preduzeće.

Name

Ulog

25.05.2018 12:58

I jos im nije dosta. Narod osiromasio a oni obezbjedili pet generacija. Malo ljudi zna da su oni hrvati da rade za vatikan.

ODGOVORITE
Name

Dzevad Galijasevic

25.05.2018 13:14

Nemoj da podrivas temelje RS gospodine Ulog.Milorad Dodik je 1000 % Srbin.ja sam mu krsni kum.

Name

ma

25.05.2018 13:15

Nemam nista protiv druge nacije ili religije - al mi sumljivo , zbog JASENOVACKE DOKUMENTACIJE ?

Name

ккк

25.05.2018 13:18

Доста је лажи о гдину Додику и његовој породици! Предсједник Додик је нормалан човјек, Србин и надасве патриота! Жао ми је људи из СДС-а који су заведени и не могу видјети глобална дешавања и чињеницу да се Предсједник сваке године бар једном а некада и више пута састане са гдином Путином. То говори ко је ко у политици на простору Балкана.Предсједник Додик никада није никоме бројао крван зрнца па нема потребе да неко то њему ради и на најприземнији начин покушава да оствари неке политичке поене. Човјек је прави политичак који се бави политиком дуги низ година и бори се за свој народ да опстане на овим просторима!

Name

Smilja

25.05.2018 13:22

Oni rade za vladare iz sjenke i nihove ekspoziture sorosa,MMF i ostale reptile..unistice nas

Name

za KKK

25.05.2018 13:40

O kakvom opstanku govoris, od vremena vladavine Dodiga svake godine broj stanovnika se smanji u RS za vise nego sto je poginulo u ratu. Bioloski opstanak je u pitanju botino jadna prodata!

Name

Molim

25.05.2018 14:07

Pa i ja sam a nemam blage veze sa politikom i ne mogu ih ocima gledati. Gledajte sta radite i ne gledajte druge.

Name

kkk

25.05.2018 14:11

Govorim o opstanku Srpskog naroda na prostorima zapadno od Drine, drugo je trenutno stanje u svijetu i migracije koje su nezaustavljiv proces.Svi koji i odu zbog ekonomskih razloga ce se i vratiti, bogatiji i sa jos vise ljubavi prema Republici Srpskoj i prostoru na kojem zivimo.

Name

Za kkk

25.05.2018 14:18

Pa gde si ti ovih dana?Opet za sendvic i 50KM branis svog velikog vodju.Dok je on svim svojim obezbedio milionske firme i kredite.Kada ga vec branis,hajde ti pokreni firmu i uzmi 1500000KM kredita,a da nisi nekome tutnuo 1000-2000 u dzep,platio 5-6 vecera,prikupio sve papire koje traze i ako im nisi podoban uvek ce ti nesto faliti.To sto ti nazivas patriotom,Srbinom i Pravoslavcem nekog ko se toga seti samo kada mu se trese fotelja i kada treba da skrene pricu sa gorucih problema u entitetu,govori samo to da ti je ispran mozak do te mere da si slep kraj ociju.Od koga se Srbi vise brane,ili bolje receno ko to napada Srbe?Ako me takvi brane,onda bolje da me nema nikako.Nista njima nije sveto i prodali bi celi narod zarad njihovog licnog interesa.Navedi mi jedan primer gde je Dodik uradio nesto dobro za ovaj narod.Unistio je Fruktonu u centru Banja Luke da bi njegov sin preuzeo posao sa vocem.Na stotine ljudi ostalo bez posla da bi se on licno obogatio...Zato ne prosipaj vise te price iz '90-ih,da hoce da nas uniste,nego progledaj i bori se za bolje sutra tvojoj deci.Osim ako oni vec nisu u nekoj evropskoj zemlji,a ti drustvrna us koja zivi od velicanja ratnih profitera kriminalaca i tajkuna.

Name

re kkk

25.05.2018 14:28

Naravno da je patriota. I bice, sve do zadnjeg dinara kog moze oteti od naroda. A narodu i ne trebaju pare, sta bi sa njima? Sta bi penzioner sa 1000 maraka penzije. Strefila bi ga srcka i umro bi odmah.

Name

Mili

25.05.2018 14:55

Milorad je najveći srpski sin, radi velike stvari za RS i srpski narod i trenutku kad se za pare čak i domaći izdajnici okreću protiv države i naroda i izdaju tekovine odbrambeno otadžbinskog rata a izdali bi za dolare i majku rođenu. Dakle Miletu zlobnici mogu pljunuti pod prozor, kao i RS i svim građanima kojima je u srcu.

Name

Modrica

25.05.2018 14:59

Isti taj milorad dodik je mog oca skinuo sa biroa za zaposljavanje samo zato sto je koristio podsticaj za poljoprivredu uzeo seljak bijednik 120 lit nafte i neznam koliko gnojiva i sve to uredno na vrijeme platio a cijeli rat je proveo u rovu boreci se za ovu drzavu i da glasamo za ovog dodiķa ljudi hocemo li cijeli zivot bit ovce koje ce on sisat

Name

kkk

25.05.2018 15:00

Fruktonu nije unistio Predsjednik Dodik nego Zupljanin i njegov partner tadasnji pripadnici SDS-a

Name

BB

25.05.2018 15:19

Papa Franja vuče novce!

Name

@ma

25.05.2018 15:23

Ne treba ni da sumnjaš, njihov je- Hrvat!

Name

BB

25.05.2018 16:57

Ma šalim se za papa Franju. On ne uzima ni ono što mu pripada, nema šanse.

Name

uzalud trud...

27.05.2018 14:43

Tanko mi razmisljas, zemljace

Name

Ironija ekonomije

25.05.2018 12:58

Restoran ima dobit od 438.500 KM, a recimo monopolski Putevi RS imaju milionski minus?!

ODGOVORITE
Name

Adc

25.05.2018 13:42

JA SAMO NE ZNAM DALI SE OVAJ KKK ZEZA. JELI OVO IRONIJA ILI STVARNO NEKO MISLI OVAKO. JELI MOGUCE DA IMA LJUDI DA MISLE OVAKO?

Name

ZA KKK

25.05.2018 13:47

DZABA VAM OVI PUSTI PROSTORI, BRZO CETE VI VLADATI PUSTINJOM. NIKOM NORMALNOM NETREBA OVAKVA DRZAVA. NAMA JE SPAS DA NEKO UVEDE PROTEKTORAT, POHAPSI POLITICARE, VRATI OPLJACKANO I DA NORMALNO RADIMO I ZIVIMO, BOLJE DA NIJEMAC VLADA NEGO OVAKVE LICEMJERNE GULIKOZE. SAMO BJEZAT IZ OVE ZEMLJE, DZABA IM I RS I SVE. NEKA UZIVA DODIK ALI ZATO CE NJEGOVI VOLJENI UNUCI ISPASTAT ZA TO. OTETO PROKLETO.

Name

Re KKK

25.05.2018 13:51

Najbolji pokazatelj njihovog poslovanja i postenja ce se vidjeti kad sidju sa vlasti. Zivi bili pa vidili.Pitacu te tada za patriotizam i sposobnost vodjenja biznisa i gdje ce biti Igokea kao klub?

Name

TORRO

25.05.2018 16:35

"GOSPODIN" DODIK SVOJ ODLAZAK SA VLASTI SIGURNO NEĆE ČEKATI U BAKINCIMA ILI PALATI PREDSJEDNIKA, NEGO U RUSIJI U KVARTU POSEBNO NAMJENJENOM ZA SRPSKE EMIGRANTE (ŠTO SE PLAĆA ILI SEMORA ZARADITI), ILI U NEKOJ ZAŠTIĆENOJ ZEMLJI JUŽNE AMERIKE... SAMO DA ZNATE !!!!

Name

Ovi

26.05.2018 11:01

lupezi sve pokradose, dodik volu jabuke i pare a narod bijedu, glasajte za luoeze placaju vam 50km, nasto ste spali kuju vama.

Name

P

28.05.2018 07:25

A M-TEL?TO I PTICE NA GRANI ZNAJU DA JE TO SVE NJEGOVO.PA SAMO PREKO M-TELA UZME MJESEČNO NEOLIKO MILIONA!

Name

Milica

25.05.2018 13:00

Bolje imati miran san !

ODGOVORITE
Name

Lažno Ime

25.05.2018 13:27

Utoni Milice u zimski san slobodno,ovo ce još potrajati :(

Name

Revolt

25.05.2018 13:11

Sve pohapsiti od do i po 45 god robije oduzeti pokradenu i korumpiranu stečenu imovinu i podjeliti narodu.

ODGOVORITE
Name

Rumunija

25.05.2018 13:13

Samo Rumunski scenario.

ODGOVORITE
Name

Zika.

25.05.2018 13:14

Nek im ta dobit bude za lijekove bolje nisu ni zaradili koliko su prokleti.

ODGOVORITE
Name

SAMO POLAKO

25.05.2018 13:15

DOĆE ĐAVO PO SVOJE, KAD TAD...

ODGOVORITE
Name

Lopovi

25.05.2018 13:16

Svaka cast,uspjesni kriminalci nema sta.

ODGOVORITE
Name

Greska

25.05.2018 13:22

U samom naslovu , jer je to sve oteto od naroda i ako se vec zovu neke firme , prije bi se reklo da su to pljackaska udruzenja , jako interesantno , sve u kolapsu , a ova pljckaska udruzenja u enormnom plusu , pa oni zaista misle da je ovaj narod , malo je reci glup , u lice se smiju narodu i jos prkose !

ODGOVORITE
Name

ups

25.05.2018 13:23

Mašala

ODGOVORITE
Name

Allah

25.05.2018 16:08

Masala

Name

Dr

25.05.2018 13:25

Ubio nas je seljak u mozak. Mislim ono malo sto imamo. Sto je bilo pameti otislo je. Ostali poltroni i sitni pilicari. Cast rijetkim izuzecima.

ODGOVORITE
Name

SIROMAH

25.05.2018 13:38

JA STALNO PISEM ,DA SE UVEDE ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE I ODUZME SE OVAKVIMA, A OVAKVIH IMA DOSTA U RS. I PODIJELI NARODU POLA PROBLEMA BI MI RIJESILI. A NAMA SE HVALE ,PODIGLI PENZIJE 2,5 POSTO. MA OVO SMO I OD PRIJE OTPRILIKE ZNALI I NIKO NISTA, DODIK DOBAR. A MI SE PITAMO KAKO NAJNIZI STANDARD. VIDJECETE KAD VAM DJECA BUDU VRACALA OVE KREDITE.

ODGOVORITE
Name

Dragano

25.05.2018 13:46

Gospodin Dodik je cestit gospodin.

ODGOVORITE
Name

Pravda

25.05.2018 13:49

SVE JE TO PROKLETO, TESKO NJEGOVIM DRAGIM UNUCIMA.

ODGOVORITE
Name

Ilija iz Zvornika

25.05.2018 13:52

Sta je ovdje sporno sto srpski vladar ima milionske poslove pa i berluskoni i putin i sreder i tramp svi svjecki lideri su mocni ljudi to je tako zanaviek bilo nego vama ljubomora vlada

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2018 16:09

Cudno je sto sposoban covjek u privatnom biznisu ima sve siromasniju drzavu na cijem je celu. Zar ne bi to trebalo biti proporcinalno?

Name

XXL

25.05.2018 13:58

NEMOJTE BITI LJUBOMORNI....LJUDI RADE I IMAJU..A VI RADITE ZA 420...KM..POTRUDITE SE MALO LENJIVCI..PARE SU SVUDA OKO NAS...SAMO IH TREBA UKRASTI...XAXAXA

ODGOVORITE
Name

Re

26.05.2018 22:20

Tako jeeeeeeeeee!!!Neznam stvarno sta glume svi.Kako nas vodja "precjednik"Kaze ima posla samo narod ljen nece da radi a tamo na zapadu po dva posla rade

Name

Dr.

25.05.2018 14:10

Jadni mi sa njma.

ODGOVORITE
Name

D.O.O.,,Karina-Palina-Sistem,,and Co..

25.05.2018 14:27

E,tako se to radi,narodu uvalis da se bavi ,,socijal-demokratijom,, ,i to nezavisnom a ti se bavis krupnik kapitalizmom.Ko zna, zna.

ODGOVORITE
Name

BB

25.05.2018 16:20

I poslije kazes, Hrvati su krivi.

Name

Leo

25.05.2018 14:45

E moj glupi narode...dok nama baca u lice pricu o nekom nestanku Republike Srpske, da nas samo time okupira, on se posvetio biznisu i zgrtanju miliona. Pa crkni svjetino glupa jer nista bolje i ne zasluzujes! Ebo vas preCjednik!!!

ODGOVORITE
Name

dusanculi

25.05.2018 15:16

To Vodjo, samo udri i ne pitaj dal boli, jer ovaj najvviše voli kad ga boli. Zato i jesmo teški sadomazohisti a što pokazuje tvoja bahatost i podsmijeh koji izbija iz svake pore tvog bića. Ja nemam uopšte dilemu, dal pobjedjuješ!?

ODGOVORITE
Name

ODGOVOR

25.05.2018 15:32

Svi se naslonili na budzet RS. Tako je lako poslovati. Svaka cast sposoban. Ko je nama kriv kad smo budale. U normalnim drusvima političararima to nije dozvoljeno

ODGOVORITE
Name

Istina

25.05.2018 15:48

Istina od A-Ž Al najgore je što se tu ništa uraditi neće...

ODGOVORITE
Name

Paradoksalno

25.05.2018 16:06

Obogatiše se služeći narodu a narod osiromaši, dopade teške bijede i beznađa. Kakav paradoks..??!!

ODGOVORITE
Name

pisite..

25.05.2018 16:09

Do Oktobra sta hocete..Dodo dobija izbore kao Vucic u Srbiji..i treba..

ODGOVORITE
Name

A

25.05.2018 16:14

Kcerka jedva zavrsila Ekonomsku. Al i ovo ce proci.

ODGOVORITE
Name

Sinj

25.05.2018 16:31

GOTOV JE

ODGOVORITE
Name

Pik

25.05.2018 18:41

firme i jesu da se zaradjuje samo sto neke nemogu zaradit ni za obaveze kao ja cesttitam im al ja nikad vise firme necu otvoriti dve sam zatvorio udarac na crno je najjaci dok neodek iz ove prokletinje rs bih dje ce moje djete imati koru hljeba a ne kredit neciji.

ODGOVORITE
Name

ČAPAJEV

25.05.2018 18:43

Danas Predsednik bio s Putinom

ODGOVORITE
Name

Vila

25.05.2018 20:08

I kupio vilu u Moskvi, trebace mu da se skloni kao Mira Markovic. Nelaje kuca zbog sela vec zbog sebe, uvlaci se Putinu jer osjeca svoj kraj vladavine u Republici Srpskoj!

Name

Semsa

25.05.2018 18:48

Ima li iko sanse da normalno zivi u toj privatnoj knezevini ako ne pripada vladajucoj kliki.

ODGOVORITE
Name

Ima

25.05.2018 20:08

,,Prodji sa mnom ispod duge,,.

Name

Dario

25.05.2018 20:52

KAKO PRESEDNIK MILOKRAD KAZE; SVE BETERI NECE NIKO DA RADI,SAMO MI DODICI RADIMO U OVOJ "DRZAVI"

ODGOVORITE
Name

Marko

26.05.2018 05:46

Ma ovo sto ste objavili su maloprofitabilne firme u odnosu na one njihove firme koje peljese budzet,peljese i ove ali onoliko koliko oni hoce da se zna.Gdje su Grand Trade,Prointer i druge,prometovale su 200 milona ???

ODGOVORITE
Name

kmeeeer

27.05.2018 03:28

Ma to su kiosci,to su njima dzeparac firme,od njih profit ide da se podmire slave ,godisnji i registracija auta,a da i kupovina ogreva

Name

OPANAK

27.05.2018 03:17

Kroz ovaj tekst lako je shvatiti da kraljevina Dodik pozajmicu od 3 MIL, moze da vrati za godinu dana,Ja bi Slobu Vaskovica predlozio za ministra policije,pa da vidimo sta sve jos Duduk ima

ODGOVORITE
Name

Nebra

27.05.2018 09:24

"Sve za lovu i majku Srbiju" cuvena krilatica srpskih patriota...

ODGOVORITE
Name

srednja bosna

27.05.2018 09:39

Kad se ova dva razbojnika nadju u zatvoru,a nadati se poslje izbora,slavice svi narodi u BIh mesec dana,kad im se oduzme imovina odmah ce se oporaviti ekonomija.

ODGOVORITE
Name

Dole

27.05.2018 10:53

Ja imam 60duluma vocnjaka pa uvjek u debelom minusu

ODGOVORITE
Name

Fruit-Guru

27.05.2018 13:23

Nisi odabrao pravu vrstu,nase jabuke naj bolje uspijevaju u Poljskoj.Moras biti u toku i pratiti trendove.Ja imam sto kvadrata pod jagodama,za sezonu prodam po nekoliko tona.Bitno je odabrati vrstu koja daje velike prinose.

Name

D.

27.05.2018 20:05

"Firme Dodika". Pismenost vam je evidentno jača strana. Strasno. Nemam volju ni da čitam dalje a " novinaru" bi bilo pametno da nekad nesto pročita.

ODGOVORITE
Name

zoka

28.05.2018 06:43

Jedva cekam oktobar da I ja malo uzivam sa olovkom u ruci.lp

ODGOVORITE
Name

Buba

28.05.2018 12:18

Auuuu dobre dodigove firmeee!!! Djeca zbrinuta a vredni svi znaju da radeee ama bajkaaa od zivota !!!! Samo ruzno za pogledati iza tog rada

Name

Kuloar

28.05.2018 12:48

"Cuti dobro je samo nek se ne puca"

ODGOVORITE