Partizan opet dobio Zvezdu i ostavio je na dnu!

Rukometaši Partizana ponovo su pobedili Crvenu zvezdu u ‘večitom derbiju’ koji je obeležio osmo kolo plej-ofa Superlige Srbije.  Partizan silovit u derbiju! Ubedljivo slavlje crno-belih u Šumicama - 36:30.

Ostali sportovi 25.05.2018 | 10:15
Partizan opet dobio Zvezdu i ostavio je na dnu!
Rukometaši Partizana lagano su ostvarili pobedu u još jednom večitom derbiju u sezoni i zadržali šanse za plasman u SEHA ligu, ali i osvajanje šampionske titule - 36:30 (20:11).

Crno-beli su čitav posao praktično rešili u prvom poluvremenu, kada su već tada stigli do dvocifrene prednosti (20:10). Ipak, crveno-beli su izbegli rezultatsku katastrofu, spuštali su prednost najvećeg protivnika u nekoliko navrata i na pet golova zaostatka, ali ne i da ugroze njegovo sigurno slavlje.

Najefikasniji igrač utakmice bio je prvotimac crno-belih Darko Stevanović, koji je postigao devet golova, dok je Luka Minić postigao sedam. Ipak, za najboljeg igrača utakmice proglašen je golman PartizanaDejan Milosavljev, koji je zabeležio čak 14 odbrana. Kod Crvene zvezde je najefikasniji bio Mladen Šotićsa osam postignutih golova.

‘Crno-beli’ su nastavili niz trijumfa i ostali u trci za Vojvodinom i Železničarom, ne samo za titulu, već i plasman u SEHA ligu, dok su ‘crveno-beli’ zakucani za dno sa samo jednim bodom.

Crno-beli su ovim slavljem stigli na dva boda udaljenosti od vodeće Vojvodine, odnosno bod zaostatka u odnosu na drugoplasirani Železničar. Do kraja plej-ofa ostala su još dva kola, a u sledećem se sastaju upravo Železničar i Vojvodina. Partizan u sledećem kolu dočekuje Dinamo, a u poslednjem kolu gostuje Vojvodini, u utakmici koja bi možda mogla da odlučuje i o šampionskoj tituli.

Superliga Srbije – plej-of:

1. Vojvodina 12
2. Železničar 11
3. Partizan 10
4. Dinamo 8
5. Metaloplastika 6
6. Crvena zvezda 1

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar