RG - žrijeb: Novak prvo protiv kvalifikanta!

Obavljen je žreb za drugi grend slem turnir u sezoni. Najteži posao na startu imaće Viktor Troicki.  Novak imao sreće, ali ga čekaju specijalisti za šljaku! Najbolji srpski teniser Novak Đoković na startu Rolan Garosa igraće protiv kvalifikanta, a može se reći da je imao sreće prilikom izvlačenja.

Tenis 24.05.2018 | 22:15
RG - žrijeb: Novak prvo protiv kvalifikanta!
Rolan Garos kreće u nedelju, a srpski teniseri saznali su i imena protivnika.

Novak Đoković, koji je 20. nosilac ove godine, na startu će igrati protiv nekog od igrača koji uspešno prođe kvalifikacije.

Potencijalni rival u drugom kolu mogao bi da mu bude David Ferer.

Đoković se nalazi u polovini žreba u kojoj su Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Sten Vavrinka, dok je prvi igrač sveta i prvi nosilac Rafael Nadal u drugoj polovini.

Najteži posao u prvoj rundi imaće Viktor Troicki, koji će se sastati sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske, petim teniserom sveta.

Laslo Đere igraće protiv kvalifikanta, a Dušan Lajović će za rivala imati Jiržija Veselog.

Filip Krajinović neće nastupati na ovogodišnjem Rolan Garosu zbog povrede.

Desetostruki osvajač Rolan Garosa Rafael Nadal takmičenje počinje protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, dok će drugi nosilac Aleksandar Zverev prvo ukrstiti reket sa Litvancem Rikardasom Berankisom.

U konkurenciji teniserki Srbija će imati samo jednu predstavnicu - najbolju teniserku Aleksandru Krunić.

Njena protivnica u prvoj rundi takmičenja biće Šuai Peng iz Kine, trenutno 38. igračica sveta.

Prošlogodišnja pobednica Rolan Garosa Letonka Julija Ostapenko počeće turnir duelom sa Ukrajinkom Katerinom Kozlovom, a prva teniserka sveta Simona Halep iz Rumunije igraće protiv Alison Riske iz SAD.

Serena Vilijams će u prvom kolu igrati protiv Čehinje Kristine Pliškove, i to će joj biti prvi nastup na nekom grend slemu od kada se vratila tenisu nakon porođaja.

Đoković je upao u četvrtinu žreba koju predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim bi mogao da se susretne u četvrtoj rundi.

Da bi dotle stigao, prethodno mora da eliminiše verovatno Davida Ferera u drugoj rundi, a onda i Roberta Bautistu Aguta.

Novak je uspeo da izbegne najvećeg favorite Rafaela Nadala, kao i dominika Tima, dok mu projektovano četvrtfinale donosi potencijalni duel sa Davidom Gofanom. Međutim, Belgijanac pre toga mora da preskoči nekoliko neugodnih prepreka, pošto su od nosilaca u njegovom delu kostura Nik Kirjos, Gael Monfis, kao i Pablo Karenjo Busta.

Predvodnik te polovine je drugi nosilac Aleksander Zverev koji bi Đokoviću mogao da bude rival u eventualnom polufinalu.

Mladi Nemac, koji se nalazi u fenomenalnoj formi, počinje nastup u Parizu od Ričardasa Berankisa, pa već u drugom kolu ide na našeg Dušana Lajovića. Lajović nije imao mnogo sreće pri izvlačenju, ali bi trebalo da sigurno napravi prvi korak protiv Jirija Veselog.

Očekuje se da Zverev sa Dominikom Timom odlučuje o finalisti, samo u tom slučaju treba gledati i širu sliku – Saša nikada na Grend slemovima nije dobio top 50 igrača, dok Austrijanac, da bi odbranio polufinale, mora da eliminiše neke od slećih imena – Žil Miler, Kei Nišikori, Sem Kveri….

Od ostalih srpskih igrača moglo bi se reći da je Laslo Đere taj koji može biti najzadovoljniji izvlačenjem. Na otvaranju će se suočiti sa kvalifikantom, dok Viktor Troicki odmah ima težak zadatak u vidu Grigora Dimitrova.

Rafael Nadal u prvoj rundi igra sa Dolgopolovom, a sa Denisom Šapovalovom mogao bi da se sastane u četvrtom meču.

Rolan Garos na programu je od 27. maja do 10. juna, igra se za nagradni fond od 39.197.000, a titulu brani upravo Nadal.

Projektovan žreb Novaka Đokovića:
R1 – kvalifikant
R2 – David Ferer
R3 – Roberto Bautista Agut
R4 – Grigor Dimitrov
1/4 finale – David Gofan
1/2 finale – Dominik Tim/Aleksander Zverev
finale – Rafael Nadal

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar