Nadal: Ne takmičim se sa Federerom!

Rafael Nadal, najbolji španski teniser, rekao je da se on ne takmiči sa rivalom Rodžerom Federerom i da su njihove karijere specifične na svoje načine.

Tenis 27.05.2018 | 12:30
Nadal: Ne takmičim se sa Federerom!
Nadal je u intervjuu za italijanske medije rekao da razmišlja samo o svojoj karijeri, a ne o karijerama najvećih rivala.

"Ne takmičim se sa Federerom. Po mom mišljenju, on ima svoju karijeru, a ja svoju. Federer je fantastičan zbog svega što je uradio, ali mislim da sam i ja. Mi imamo dobar odnos", rekao je Nadal.

Rafa je nedavno ponovo preuzeo vodeću poziciju na ATP rang listi, a verovatne će tu i ostati neko vreme, s obzirom na njegovu fantastičnu formu, ali i činjenicu da se Rodžer neće vraćati teniskim terenima pre završetka sezone na šljaci.

"Slažem se da smo mnogo puta igrali mečeve koji su obojici bili veoma bitni, gde je bilo mnogo pritiska, ali najbitnije je da smo uvek razumeli da je to sve samo sport. Zahvalan sam na svemu što mi je pruženo u životu, i na svim stvarima koje sam uradio i doživeo na Turu svih ovih godina", jasan je Nadal.

Španski teniser je neverovatan ove godine na šljaci, osvojio je Monte Karlo, Barselonu i Rim, a sledi mu Rolan Garos, gde je titulu osvajao čak deset puta, a ove godine je glavni favorit i ujedno i branilac trofeja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar