Partizan čuva titulu - Zvezda pala i treći put!

Crno-beli još jednom savladali "večitog rivala" i u 10. kolu došli nadomak odbrane šampionskog pehara.  Partizanu derbi u bazenu, a verovatno i titula! Drugi put ove sezone crno-beli savladali Crvenu zvezdu i četiri kola pre kraja imaju četiri boda viška.

Ostali sportovi 23.05.2018 | 20:20
Partizan čuva titulu - Zvezda pala i treći put!
Partizan je stavio ruku na titulu i sada bi samo senzacija mogla da ga udalji od odbrane naslova prvaka.

Aktuelni šampion Srbije pobedio je u sredu najvećeg izazivača i treći put ove sezone, stekavši tako četiri poena prednosti na tabeli, četiri kola pre kraja.

Partizan – Crvena zvezda 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3)

Crno-beli će značajan bodovni "plus" braniti u utakmicama protiv Naisa u Nišu i Valjeva na Banjici, a u slučaju da ne iznenade ni oni, ni ekipa Dejana Savića, Partizan bi mogao da teoretski postane novi-stari šampion 2. juna u Beogradu, protiv Šapca.

Crno-beli su pobedili crveno-bele u oba meča ove sezone. U Kupu je bilo 11:5, a u prvenstvu 12:7, na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Vaterpolisti Partizana napravili su ogroman korak ka odbrani titule prvaka Srbije. Crno-beli su u velikom derbiju na bazenu Banjica savladali Crvenu zvezdu sa 10:7 i sada četiri kola pre kraja šampionata imaju četiri boda prednosti.

Inače, ove sezone u domaćem prvenstvu ne igra se plej-of. Partizan je i u prvom superligaškom okršaju slavio protiv najvećeg rivala.

Crno-beli su večeras diktirali ritam praktično od početka utakmice, kada su stekli prednost od 2:0. Zvezda je uspela da se rezultatski vrati u meč na početku drugog kvartala, ali od tog trenutka pa do kraja bila je u minusu.

Vrata pobede Partizana polako je odškrinuo raspoloženi Aleksandar Andrejević kada je golom sa distance na isteku napada doneo prednost od 6:3 dva minuta pre kraja.

Kada je Marko Janković na startu poslednjeg perioda povisio na 8:4 delovalo je da su crno-beli otklonili sve dileme. Ali, Zvezdu je donekle probudio Đorđe Tanasković i sredinom poslednje deonice smanjio na dva gola zaostatka.

Ipak, Partizan je tri minuta pre kraja pronašao način da odgovori, a Andrejević je postigao pogodak za 9:6 i tada je bilo jasno da su crno-beli osigurali tri veoma važna tri boda.

Bazen Banjica.
Sudije: Golijanin i Raković.
Isključenja: Partizan 14, Crvena zvezda 10.
Peterci: Partizan 1 (1).

PARTIZAN: Rističević, Kasum, Farkaš 1, Lukić 1, Lazić 2, Tomić 1, Janković 1, Andrejević 1, Manojlović 1, Radanović, Radonjić 1, Aksentijević 1, Belopavlović, Vučinić . Trener: Ćirić.

CRVENA ZVEZDA: Dobožanov, Tankosić 2, Radović, Bursać 1, Šuberić, Ilić 1, Njegovan, Toholj, Nikolov, Tanasković 2, Stojanović 1, Tankosić, Todorovski,Peković. Trener: Savić

Prvenstvo Srbije biće završeno 6. juna, utakmicama poslednjeg, 14. kola.

Tabela: Partizan 28, Zvezda 24, Vojvodina 22, Šabac 21, Radnički 10, Valjevo (-1) 6, Nais (-1) 4, Zemun 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar