"Srbija može da pobjeđuje - ko god da igra!"

Važna poruka selektora posle trijumfa.

Ostali sportovi 24.05.2018 | 11:30
"Srbija može da pobjeđuje - ko god da igra!"
Uspeh u utakmici protiv Poljske ostavio je važan, pozitivan utisak na selektora Zorana Terzića.

Posle meča, šef struke srebrne olimpijske selekcije rekao je da je njegova ekipa dokazala da može da pobeđuje bez obzira na to u kom je sastavu.

"Veoma važna pobeda jer moramo da pokažemo da Srbija može da pobeđuje, bez obzira na to da li igra u kompletnom sastavu ili eventualno sa nekim izmenama. Ne treba pobedu ili poraz da određuje individualni kvalitet, već to kako igramo", rekao je Terzić posle utakmice u Makau.

Reprezentacija Srbija je ostvarila i drugu pobedu drugog vikenda Lige nacija, pošto je sa 3:1 u setovima bila bolja od Poljske.

Narednu utakmicu igraće u četvrtak protiv Kine.

"Moramo da budemo zadovoljni. Odmorili smo neke igrače. Ekipa je spremna za narednu utakmicu. Poraz ne bi bio preterano katastrofalan, ali bi nam puno značila pobeda pre svega zbog plasmana na fajnal-siks, a i uvek je lepo pobediti Kinu koja je trenutno reprezentacija broj jedan na svetu", kazao je Terzić.

Kapiten ekipe Milena Rašić rekla je da srpska selekcija mora da popravi servis i igru u odbrani.

"Bilo je nervoze na početku i trebalo je vremena da uđemo u ritam, ali je Poljska napredovala. Kina je isto u izmenjenom sastavu, ali ne smemo da se opustimo", navela je Milena Rašić.

Ana Bjelica je rekla da je veoma dobro što su sve igračice bile uključene.

"Igrale smo na visokom nivou, iako na početku nije izgledalo kao što može i treba da bude. To je normalno jer smo tek počele i mislim da ćemo igrati sve bolje", rekla je Bjelica.

Utakmica između ženskih odbojkaških reprezentacija Srbije i Kine igraće se u četvrtak od 14.00.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar