Aleksandar Đorđević i Virtus - za i protiv...

Klub hoće, ali postoje prepreke. . .

Košarka 25.05.2018 | 22:45
Aleksandar Đorđević i Virtus - za i protiv...
Priče o interesovanju Virtusa iz Bolonje za Aleksandra Đorđevića odavno nisu tajna, ali sada je izgleda počelo da se odmotava klupko koje bi trebalo da donese konačni sud o tome da li je srpski selektor čovek za posrnulog giganta. 

Nekadašnji šampion Evrope napravio je prvi veliki korak ka otvaranju novog poglavlja u istoriji kluba dovođenjem dojučerašnjeg generalnog diretora Ređo Emilije Alesandra Dala Salde, koji je posle 21 godine dužnosti rešio da se posveti novom projektu. Čovek koji je godinama u italijanskoj košarci nedavno je zvanično napustio Ređo Emiliju i sada se samo čeka trenutak kada će Virtus zvanično objaviti da je Dala Salde novi direktor kluba.

Dala Salda je čovek koji je u italijanskoj košarci poznat kao funkcioner ozbiljnih konekcija u sportu i da ima ozbiljna prijateljstva sa „velikim mačkama“ košarke, narodski rečeno. Poznavaoci košarkaških prilika na "čizmi" kažu da je izuzetan profesionalac, da svoj posao obavlja s mnogo energije, želje i predanosti i da Virtus u ovom trenutku nije mogao da zaposli boljeg čoveka na tako odgovornoj funkciji.

Navodno, s Dala Saldeovim dolaskom šanse Aleksandra Đorđevića da se nađe na klupi Virtusa značajno bi porasle. Uprkos tome što je Andrea Trinkjeri viđen kao prvo rešenje, dosadašnji razgovori nisu urodili plodom i mišljenje je da će biti vrlo teško ubediti Italijana da pod svoje uzme projekat koji ne garantuje bar Evrokup. Dala Salda će kao prvi zadatak imati da što pre reši pitanje trenera, a Đorđević je odmah iza Trinkjerija.

Đorđević je izuzetno cenjen u italijanskim košarkaškim krugovima, italijanski govori tečno što je klubu izuzetno bitno, harizmatičan je i u Italiji ga vole, a i poznaje košarkaške prilike na "čizmi".

Ipak, potencijalni problem za Đorđevića, trenutno na privremenom usavršavanju u Oklahomi, mogla bi da bude klupa reprezentacije Srbije. To znači da srpski as ne bi bio potpuno posvećen isključivo jednom projektu, što je odgovornima u Virtusu najbitnije.

Virtus bi da posao zatvori što pre, kako bi se formirao novi stručni štab, a onda i krenulo u akciju jačanja tima na tržištu.

Zasad će za tu priču biti zadužen sportski direktor Virtusa Marko Marteli, koji će voditi računa o potencijalnim dolascima i odlascima. Pominje se da je želja kluba da tim bude sastavljen najviše od domaćih igrača.

Opet, pitanje je šta će Virtus uraditi ukoliko Trinkjeri i Đorđević ne budu pristali na određene uslove. Treće rešenje, zasad, ne postoji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar