Čeka odluku Vrhovnog suda

Kantonalni sud u Bihaću odbio je zahtjev za obnavljanje sudskog postupka protiv Milovana Karakaša iz Dervente, kojeg je ranije osudio na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u Sanskom Mostu 1992. godine. Na ovu presudu, Karakaš se žalio Vrhovnom sudu Federacije BiH, ali je u međuvremenu je ostao bez ličnih dokumenata.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Od federalnog Vrhovnog suda očekujem da mi omogući obnavljanje sudskog postupka, kaže Karakaš. Tvrdi da u postupku pred Kantonalnim sudom nisu uvažene izjave njegovih svjedoka da on u to vrijeme uopšte nije bio u Sanskom Mostu, jer je kao borac Vojske Republike Srpske učestvovao u operaciji Koridor.

Karakaša je sud u Bihaću osudio na 2 i po godine zatvora, stavljajući mu na teret da je u Sanskom Mostu fizički zlostavljao Zikriju Bahtića, koji zbog nanesenih povreda nije mogao ni da govori ni da hoda. Dok čeka presudu Vrhovnog suda Federacije, Karakašu su oduzeti lični dokumenti.

Iz nadležne policijske uprave je međutim u obrazloženju rečeno da su putne isprave oduzete na zahtjev osnovnog suda u Derventi, a zbog odsluženja zatvorske kazne na koju je Karakaš trebalo da ide, ali je rok produžen. Odluku Vrhovnog suda Federacije o kompletnom slučaju Karakaš očekuje u narednim mjesecima.

BN TV

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Kadija

23.05.2018 15:01

Ne vjerovatno šta rade demokrate islamsko katoličkog pakta Srbima u miru,pa ti vučiću živi sa njima.

A tko vas tjera da zivite ide te u Rusiju ako vam nepase Evropa....

re

23.05.2018 15:14

nn

23.05.2018 16:56

Re ti si KONJINA.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.