"Volim Novaka, ali Rafi niko ne može da priđe!"

Boris Beker oglasio se pred početak Rolan Garosa. . .

Tenis 24.05.2018 | 22:45
"Volim Novaka, ali Rafi niko ne može da priđe!"
Boris Beker ozbiljno je zauzet. Nemačka teniska federacija poverila mu je brigu o muškoj reprezentaciji, zbog čega je posvećen praćenju igrača koji bi u bliskoj budućnosti mogli da zasene njegove uspehe.

U moru obaveza stiže da prati i Novaka Đokovića, sa kojim je imao uspešnu trogodišnju saradnju.

Srpski teniser posle dosta zdravstvenih problema i dugog odsustva konačno se vraća na pravi put.

I Beker, koji odlično poznaje Đokovića, veruje da je on kadar da ponovo pravi dobre rezultate.

"Mislim da je konačno sanirao povredu. Dugo je bio povređen, nije igrao šest meseci. Posle svake povrede potrebno je vreme za potpuni oporavak i povratak u formu. Uz to i da se opusti i ponovo koristi maksimalno lakat", naveo je Beker.

On je dodao da je Nole ponovo u dobrim rukama.

"Vratio se pravom timu. Njegov stari trener Marjan Vajda ponovo je uz njega. Mnogo volim Novaka, on je moj blizak prijatelj i želim mu samo najbolje. Verujem da ako bude strpljiv i disciplinovan može da se vrati na najviši nivo", poručio je bivši nemački teniser.

Uprkos tome što prema Đokoviću i dalje gaji posebne simpatije, i što je bio deo stručnog štaba srpskog tenisera 2016. godine, kada je i osvojio jedini pehar u Parizu, Beker ga ne vidi među kandidatima za osvajanje predstojećeg Rolan Garosa.

On tvrdi da u Parizu postoji samo jedan izraziti favorit.

"Rafa je za mene prvi favorit za ukupno 11. pehar na Rolan Garosu. Daleko je ispred svih ostalih. Možda nekoliko njih vire iza ćoška, ali neću ni da ih imenujem, jer je Nadal u mojim očima toliko ubedljiv favorit da ne vidim apsolutno nikoga ko bi mogao da ga zaustavi na putu do novog pehara, ukoliko bude zdrav i bez povreda", jasno je poručio Beker.

Nadal na Rolan Garosu ima statistiku od koje boli glava. U dosadašnjoj karijeri "kralj šljake" je u Bulonjskoj šumi ostvario 79 pobeda uz samo dva poraza. U parizu su ga zaustavili samo Robin Soderling u četvrtom kolu 2009. godine i Novak Đoković u četvrtfinalu 2015. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar