Raspucani Partizan za 10 minuta počistio Megu!

Partizan prejak za Megu, crno-beli slavili sa +29! Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks sa 97:68, u prvom meču četvrtine finala plej-ofa Superlige Srbije.  Povreda Sija pokvarila crno-belu egzibiciju! Partizan bez poteškoća pobedio Megu i poveo 1:0 u četvrtfinalnoj plej-of seriji. Bolan pad Bandže Sija u 35. minutu. Bogdan Bogdanović na tribinama. Sve smo bliže derbiju u polufinalu! Ubedljivo slavlje Parnog valjka.  Stravično: Si pao na glavu sa dva metra! Pionir je zanemeo. . . !

Košarka 22.05.2018 | 22:10
Raspucani Partizan za 10 minuta počistio Megu!
Izabranici Nenada Čanka zasluženo su došli do trijumfa i vođstva u seriji, a najzaslužniji za to bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 14 poena i osam asistencija.

Njega su pratili Gagić i Marinković sa 16, odnosno 15 poena, dok je Veličković ubacio 13.

U poraženom sastavu odličan bio je Goga Bitadze sa 17 poena i šest skokova.

Partizan je furiozno otvorio utakmicu i već posle dve minuta igre imao velikih +8, 10:2. Očekivalo se da crno-beli nastave u istom ritmu, međutim Mega je odgovorila i posle prve deonice bilo je samo 22:20.

Crno-beli odlično su krenuli i drugu deonici, ali za razliku od prve sada nisu ispustili prednost i na pauzu od 15 minuta otišlo se sa rezultatom 44:34.

Partizan je i treću deonicu veoma dobro započeo i od tada nije više ispuštao prednost. Razlika je išla i do +25, a mladi tim Mege nije nikako uspeo da uhvati priključak, kao što je činio u prvoj i drugoj deonici.

Ekipa Nenada Čanka lako je privela utakmicu kraju i zasluženo je došla do vođstva u seriji 1-0. Naredna utakmica igra se u četvrtak od 18 časova, a Partizan će biti gost.

Ekipa Partizana postarala se da u četvrtfinalu plej-ofa Superlige posle prvih utakmica ne bude "brejka".

Poput Crvene zvezde, potencijalnog rivala u polufinalu, kao i FMP Železnika, crno-beli su do vođstva od 1:0 stigli sigurnom igrom u većem delu meča i na kraju velikom razlikom.

Partizan - Mega 97:68 (22:20, 22:14, 20:17, 23:17)!

Crno-belima je to četvrta pobeda nad timom Dejana Milojevića iz četiri zvanična meča ove sezone. Sve četiri slavio je dvocifrenom razlikom, što Megi ne ostavlja mnogo nade pred revanš susret, zakazan za četvrtak od 18.00 u dvorani "Mega fektori".

Sjajno Partizanovo veče pokvario je žestok pad Bandže Sija u 35. minutu, kada je prilikom zakucavanja nogama zakačio Gogu Bitadzea, što je uticalo da se u vazduhu prevrne i nekontrolisano dočeka na parket gornjim delom leđa.

Francuz je posle minut-dva uspeo da se pridigne i sam izađe sa terena, ali su TV kamere nešto kasnije "uhvatile" medicinsku ekipu kako trkom odlazi u pravcu svlačionice...

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" gledao je i nekadašnji bek crno-belih Bogdan Bogdanović, sada član Sakramento Kingsa, koji je baš u tim trenucima dobio vest da je izabran u drugu idealnu petorku NBA debitanata.

Bogdanović je na stolicama pored aut-linije sedeo u društvu Saše Pavlovića, dok su u loži bilipotencijalni sportski direktor Nikola Lončar i njegovi saigrači iz "generacije 1992" Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Vlada Dragutinović i Ivo Nakić.

Partizan je furiozno počeo meč, vođstvom od 16:4, ali je Mega brzo izjednačila na 16:16 i nagovestila neizvesnu utakmicu.

Međutim, domaćin krajem prve i početkom druge četvrtine pravi seriju od 13:0, odlazi na 33:20, a u prva dva minuta treće deonice, naletom od 12:0, povećava prednost na 56:34.

U tom trenutku je pitanje pobednika bilo rešeno, ali izabranici Nenada Čanka se nisu opustili i razlika je konstantno iznosila 20 ili više poena.

Korak do polufinala. Partizan je u hali Pionir relativno lako izašao na kraj sa Mega Bemaksom u prvom četvrtfinalnom duelu plej-ofa Superlige i imaće za dva dana šansu da novim trijumfom izbori plasman među četiri najbolje ekipe. Mada, Mega je već ove sezone na svom terenu uzela skalp Crvenoj zvezdi - 97:68

Bilo kako bilo, Partizan je pružio jednu od najboljih partija u dosadašnjem toku Superlige, mada nije baš tako delovalo u jednom periodu prvog poluvremena.

U trećoj deonici, ekipa Nenada Čanka je utegla i odbranu i napad i tada je Partizan delovao moćno. Upravo u tom periodu je domaćin i stekao 20 poena viška posle kojeg više Mega nije znala niti mogla da se vrati u život.

Ono čime još može da bude zadovoljan trener crno-belih je činjenica da je uspeo večeras da razigra većinu svojih košarkaša. Čak petorica igrača su imala dvocifren košgeterski učinak - Vilijams Gos (14 poena, 8 skokova), Veličković (13p, 6sk), Marinković (15p), Gagić (16) i Andrić (11).

Finiš utakmice obeležila je i jeziva scena kada je Bondža Si odigrao bukvalno na granici samouništenja pa je posle jednog zakucavanja pao i glavom udario u parket.

Stravično: Si pao na glavu sa dva metra! Pionir je zanemeo!

Već je poslednja četvrtina poodmakla, Partizan je rešio pitanje pobednika protiv Mega Bemaksa... Navijači su bili lepo rasploženi, ali su u jednom trenutku zanemeli.

Krilni centar crno-belih Bandža Si je silovito zakucao preko rivala. A onda je pao direktno na leđa i glavu. Stravična horor scena u beogradskom hramu košarke.



Zenemela je publika u beogradskom hramu košarke, igrači Partizana i Mege su se uhvatili za glavu. Međutim, snažni centar imao je mnogo sreće. Prošao je bez posledica. Bar je takav prvi utisak iz dvorane Pionir.

Si je ustao i odmah otišao u svlačionicu. Međutim, kako se može čuti povredio je rebro. Čekaju se prvi zvanični doktorski izveštaji.

Uraganski je Partizan otvorio utakmicu, jako u odbrani i sa nekoliko lakih koševa u napadu očas posla je ekipa Nenada Čanka došla do 12 poena prednosti. Ali, onda kao po pravilu, sledi pad. Mega je predvođena raspoloženim Ognjenom Jaramazom odgovorila i do kraja prve deonice smanjila zaostatak na samo jedan poen.

Jasno je bilo posle dtih deset minuta da obe ekipe poprilično osciliraju i igraju u talasima. Kod Partizana to otprilike izgleda ovako - kada je Najdžel Vilijams Gos u pravom ritmu, onda crno-beli deluju ozbiljno. A i večeras, kao i u većini mečeva Superlige, pridružio mu se Vanja Marinković.

I upravo zahvaljujući ovom bekovskom tandemu koji je vezao nekoliko koševa i pravovremenih proigravanja i, naravno, kapitenu Novici Veličkoviću, Partizan je u završnici prvog poluvremena ponovo stekao dvocifrenu prednost (42:30) koja mu je donela određeni mir u igri.

A ono što bi moglo da unese nemir je način na koji Partizan često ulazi problem kada mora da brani neku fizički jaču peticu. A Goga Bitadze se razigrao kod gostiju u drugom kvartalu i potvrdio ovo mišljenje. Očigledno će na tome morati još da rade crno-beli ako misle da napadnu trofej u Superligi.

Kod Mege je na kraju bio najefikasniji Goga Bitadze, koji je ubacio 17 poena i imao šest skova, dok su po 14 poena ubacili Jaramaz i Ašćerić.

SUPERLIGA SRBIJE - PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

FMP - Zlatibor 102:53, u seriji 1:0
/Đoković, Jeremić 15 - Popović 16/

Partizan - Mega Bemaks 97:68, u seriji 1:0
/Gagić 16 - Bitadze 17/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar