Video-nadzor za mirno Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa potpisali su sporazum o davanju na korištenje sistem video - nadzora centra istočne Hercegovine.

Republika Srpska 22.05.2018 | 16:00
Video-nadzor za mirno Trebinje
Prva faza postavljenaja video nadzora grada Trebinja je završena, a potpisivanjem sporazuma između gradske administracije i policijske uprave i zvanično puštena u rad. Tako će centar istočne Hercegovine biti pokriven sa 41 kamerom, od čega 31 u gradskom parku i deset na ključnim raskrsnicama u užem centru grada.

"Ovaj prvi segment je već završen, vrijednost oko 200 hiljada KM. Imamo ukupno 41 kameru, sa glavnim serverom salom koja je smještena u PU Trebinje, takođe u druge dvije faze predviđa se oko 170 hiljada a u trećem oko 150 što ukupno iznosi 520 hiljada maraka ulaganje u video nadzor grada Trebinja.



Imamo jedan apsolutno bezbjedan sistem video nadzora, procjena je da na ovaj način se povećava bezbjednost u samom gradu, štiti imovina, štite lica i naravno prekršioci se mogu na mnogo lakši način kazniti", rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja. 

I u Policijskoj upravi Trebinje kažu da će ovaj video nadzor dodatno poboljšati bebjednosnu situaciju.

"Ovo je značajno zato što će ova PU imati mogućnost da 24 časa sinima određene dijelove grada, a to će koristiti ovoj policijskoj upravi za poboljšanje stanje bezbjednosti da bude na još većem nivou i da zaštitimo imovinu naših građana i same građane kada je u pitanju bezbjednost", rekao je Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje. 

Prema najavama nadležnih u drugoj i trećoj fazi biće postavljeno još oko 70 kamera.

(BN) 


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

modricanin

22.05.2018 18:52

Gledat ce te uzivo prenos kad se narod okupi na trgu i kad krene da vas izbaci iz ustanova koje ste obesmislili.

ODGOVORITE
Name

Pitanja je mnogo

22.05.2018 19:59

Da li je ovo po zakonu uradjeno?Sta je uopšte regulisano u vezi video nadzora.Vaze li norme EU i ovdje ili radi šta ko hoće?

ODGOVORITE
Name

Potpuna kontrola

22.05.2018 21:06

Hoće Laketa da kontroliše koliko mz kamioni prevezu tura.Žalii se da ga Bane i vozači potkradaju pa riješio da stavi video nadzor.Idi lopino odakle si i došao.Promijenio si šest stranaka do sada.

ODGOVORITE