Četiri ideje za savršen doručak

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, koji bi trebalo da bude zdrav, i da vas dugo drži sitim.

Zdravlje 22.05.2018 | 12:22
Četiri ideje za savršen doručak
Predlažemo vam nekoliko opcija za zdrav, ukusan i jednostavan doručak:

Ovsena kaša

Ovsenu kašu je najbolje pripremiti noć ranije, i ostaviti u frižideru. Ovaj doručak je prava "proteinska bomba", sa kojom možete da kombinujete mnogo namirnica. U činiju sipajte šoljicu ovsenih pahuljica, mleka, dve kašike jogurta i bademe. Ujutro možete da dodate i sveže voće. Ovakav doručak će vam dati energiju za ceo dan.

Proteinske palačinke

Proteinske palačinke možete da napravite od ovsenih pahuljica, posnog sira, proteina surutke i belanaca. Prave se isto kao klasične palačinke, a možete da ih jedete sa bilo kakvim punjenjem. Probajte verziju sa pasiranim borovnicama ili bademovim/kikiriki puterom i bananama.

Fritata

Ovaj doručak je sličan klasičnom omletu, ali se sastojci (povrće po želji, sir) mešaju sa umućenim jajima, pa se onda zajedno peku. Jajima dodajte beli luk, maslinovo ulje i usitnjeno povrće i na kraju sve prekrijte sirom i zapecite u rerni, piše Index.

Tost sa avokadom

Iako je skupa, ova namirnica je izuzetno kvalitetna. Bogata je kalijumom i magnezijumom koji doprinose smanjenju krvnog pritiska, piše Self.com. Možete, na primer, da ogulite i zgnječite avokado, dodate malo soli, bibera i kašičicu soka od limuna i nanesete ovaj namaz na tost. Ili možete da kombinujete avokado sa tunjevinom ili humusom. U svakoj varijanti je ukusan!

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar