Savanović ponovo izbjegao smjenu

Zbog loših rezultata, Nadzorni odbor „Željeznica Republike Srpske“ je smijenio dvojicu izvršnih direktora ovog javnog preduzeća. Ipak, generalni direktor Dragan Savanović je i ovaj put izbjegao smjenu, iako je prema tvrdnjama sindikalnih predstavnika najodgovorniji za loše stanje u Željeznicama.

Republika Srpska 21.05.2018 | 22:48
Savanović ponovo izbjegao smjenu
Dragan Savanović je ponovo izbjegao smjene u vrhu „Željeznica Republike Srpske“. Kako je BN televiziji potvđeno u ovom javnom preduzeću, bez fotelje su ostali izvršni direktor infrastrukture Boško Prelić i izvršni direktor za saobraćaj Bojan Ristić.

„Nadzorni odbor je imenovao Dragana Subašića, diplomiranog inženjera saobraćaja za vršioca dužnosti izvršnog direktora Poslova operacija i Zorana Ilinčića, diplomiranog inženjera elektrotehnike za vršioca dužnosti izvršnog direktora Poslova infrastrukture.“



Bojanu Ristiću i Bošku Preliću, koji su do sada obavljali te poslove, 20. maja istekao je rok na koji su imenovani.

Ristić i Prelić su bili najbliži saradnici generalnog direktora Dragana Savanovića. Kako BN televizija saznaje, članovi Nadzornog odbora su imali veoma oštre komentare i na račun rada Savanovića, ali je on i ovaj put izbjegao smjenu.

Predstavnici radnika Željeznica kažu da je u pitanju još jedna predstava za javnost.

Potpredsjednik Sindikata transportne djelatnosti u „Željeznicama Republike Srpske“ Boris Šukalo kaže da će po već poznatom receptu smjenjeni izvršni direktori vjerovatno biti premješteni u neku drugu udobnu fotelju. Pita se kako je moguće da Željeznice godinama tonu, istrage nema, a da Savanović ostaje u „fotelji“.

U Sindikatu transportne djelatnosti upozoravaju da u Željeznice uskoro stiže 100 miliona maraka kredita Svjetske banke i da je nedopustivo što Vlada Republike Srpske dozvoljava da tim novcem upravljaju oni koji su Željeznice i doveli u katastrofalno stanje.



BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Prijedor

21.05.2018 20:57

Lopurdu direktora na robiju.Tunjice vape za njim ,kadar čmarka pavića gluperde dno dna.

ODGOVORITE
Name

XXL

22.05.2018 13:35

DOBAR JE MEMO...RADI COVJEK PREDASE...IMA CAK I BANKU...NESTO KAO MALI KREDITI..TJ .MODERNO ZELENASTVO...

Name

lazu

22.05.2018 22:09

Smijenjeni su zbog politike a ne rezultata mada mu to u drzavnim firmama i institucijama dodje na isto al ajd....

Name

kuku nama sa nama

21.05.2018 21:00

...KUKU NAMA SA NAMA,KAD SE JEDNOG DANA RAZVEŽU JEZICI I POČNE IZNOSITI PRLJAV VEŠ IZ VREMENA "SVEZANIH ZASTAVA",PA TAKO I OVI IZ ŽELJEZNICA..NEŠTO SLIČNO KAO ONAJ LIK IZ ROGATICE,ŠTO JE SAD KAD JE OSTAO DONJI POČEO PRIČATI KAKO JE I ON KRAO DRŽAVU,ALI KAO POD PRISILOM..PA DA JE BIO PATRIOTA,ODMAH BI IH PRIJAVIO DA GA USLOVLJAVAJU..E SAD JE OČEKIVATI I OD OVIH DIREKTORA IZ ŽELJEZNICE DA ISTO TO POČNU PRIČATI

ODGOVORITE
Name

Ovog

22.05.2018 05:21

Direktora rasporediti za skretnicara s u tu bi napravio belaj.

Name

Milan

21.05.2018 21:03

Treba udruziti zeljeznice u jednu zeljeznicu BiH ,inace Zeljeznice RS ce bankrotirati ubrzo!

ODGOVORITE
Name

za Milan

22.05.2018 06:57

Teško će to ići, mislim da je to danas nemoguće, ŽRS su u ogromnom dugu a Ž FBiH ima solidno poslovanje, u ovoj godini najvjerovatnije da će doći na "pozitivnu nulu". Formiran je konzorcij BH željeznica, koji je predviđen dejtonskim mirovnim sporazumom i to je za sada maximum. Ž RS su teška propast, nema tu ni "P" od preduzeća, raspad sistema.

Name

ZRS

22.05.2018 06:16

Tako je Savanovicu udri I po dir sektora a stose rice radnika onice raditi za dzabe.

ODGOVORITE
Name

ZA ŽRS

22.05.2018 07:39

NA SUHO PJANU OBRIJATI.LOPOVE TI PAVIĆ, DNS POD BLAGOSLOVOM DODIKA I IRINEJA.

Name

XXL

22.05.2018 13:39

SMJENI SINISU JANJETOVICA U OSV.BL...COVJEK JE KO PIRAMIDA...SAMO VOZIKA SLUZBENO VOZILO..I.NE RADI NISTA...A JESTE GA I POSTAVILI...KO GOBLEN..SAMO SJEDI I RADI SVOJ POSAO...TUGA I ZALOST

Name

Stane

22.05.2018 07:04

Je li ovo potomak onog Save Savanovica,vampira iz starog mlina na presahlom potoku,sto ga glogovinom bocnuse seljaci kojima je krvcu pio.

ODGOVORITE
Name

ZRS

22.05.2018 09:06

Pozdrav za Sukala nek proba opet dovesti dodiga mozda rijesi stanje.

ODGOVORITE