I Donald rekao "zbogom" Zvezdi!

Sada je definitivno, Holanđanin kao slobodan igrač napušta Crvenu zvezdu.  Dobri momak Mičel Donald… Kapiten se oprostio od Zvezde! Holanđanin poslao poruku zvezdašima. . .

Fudbal 22.05.2018 | 17:00
I Donald rekao "zbogom" Zvezdi!
Bilo je izvesno već neko vreme, ali jučerašnja majica ispod dresa i današnja objava na Instagramu definitivno potvrđuju da Mičel Donald ovog leta napušta Crvenu zvezdu.

Prvi stranac kapiten u istoriji crveno-belih odigrao je u subotu protiv Voždovca (5:1) svoj poslednji meč za klub u koji je stigao 2015. godine iz ruske Mordovije, a svojim golovima, smirenošću, autoritetom i odnosom prema dresu "kupio" je navijače.

Osvojio je dve titule sa Crvenom zvezdom, a nakon što mu istekne ugovor 30. juna - potražiće novu sredinu...

"Želim da zahvalim svima za podršku i ljubav tokom ove tri godine. Dve titule, dva puta u timu godine, Liga Evrope, rekord za stranca sa najviše utakmica u dresu Zvezde i prvi STRANAC KAPITEN U ISTORIJI! Gubili smo i pobeđivali zajedno, plakali se i radovali, ali uvek smo se borili za naše boje i grb jer to je ono što radimo! Ja i moja familija želimo da se zahvalimo svima i nadamo se da će vrata biti otvorena za nas da se vratimo. Zvezda u srcu, poslednji pozdrav mojoj porodici, vidimo se!", napisao je Holanđanin na svom Instagramu.

Gol i utakmica protiv Voždovca su bili i poslednji u dresu Crvene zvezde za Mičela Donalda. Holandski vezista posle tri godine napušta Crvenu zvezdu kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor.

U subotu se u maniru pravog kapitena oprostio od tribina stadiona Rajko Mitić, a potom je putem društvene mreže Instagram poslao oproštajnu poruku svim navijačima.

Rekorder među inostranim igračima po broju utakmica i prvi inostrani kapiten u istoriji Crvene zvezde se gospodski i dostojanstveno. U stilu po kojem će ga pamtiti navijači Crvene zvezde. Retko koji stranac je pokazao takvo ponašanje i profesionalizam na Marakani. Mičel Donald je postao primer kako inostrani fudbaler može da zasluži poštovanje i ljubav, profesionalnim i poštenim odnosom prema dresu koji nosi. Odlazi iz Zvezda posle tri godine bez ijedne mrlje i sa lepim uspomenama.

“Želim da zahvalim svima na podršci i ljubavi koji su mu pružili tokom ove tri godine. Dve titule, dva puta u timu sezone, Liga Evrope, rekorder među strancima i prvi inostrani KAPITEN U ISTORIJI KLUBA! Gubili smo zajedno, pobeđivali smo zajedno, plakali smo i smejali se zajedno. Uvek smo se borili borili za boje ovog kluba jer to je ono što radimo. Ja i moja porodica želimo još jednom da vam zahvalimo za sve. Volimo vas i nadamo se da će nam vrata uvek biti otvorena za povratak.

Crvena zvezda zauvek u srcu! Poslednji put pozdravljam moju porodicu. Vidimo se”, napisao je Donald uz zanimljivost da je “moja porodica” napisao ćirlicom misleći na navijače.

Mičel Donald je u Crvenoj zvezdi odigrao 107 mečeva u svim takmičenjima po čemu je rekorder. Postigao je 14 golova i osvojio dve šampionske titule.

Danas se od navijača Zvezde oprostio i Damijen le Talek, kome takođe ističe ugovor na kraju sezone, a oba igrača stigla su iz Mordovije u razmaku od šest meseci.

Mičel Donald će u decembru proslaviti 30. rođendan, a u karijeri je igrao u Ajaksu, Viljemu II, Rodi i Mordovji, a prethodnih meseci za njega su se interesovali pojedini klubovi iz Turske i Engleske.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar