"Ronaldo je imao 15 sezona kao Salah!"

Jirgen Klop ne želi da stavlja Egipćanina u isti "koš" sa Portugalcem.

Fudbal 22.05.2018 | 16:00
"Ronaldo je imao 15 sezona kao Salah!"
Sve što je napadač Liverpula Mohamed Salah uradio ove godine bacilo je na momente u drugi plan čak i nastupe osvajača Zlatne lopte Kristijana Ronalda ili za mnoge najboljeg igrača sveta - Lionela Mesija.

"Mo" će završiti klupsku sezonu u finalu Lige šampiona, u kojem će predvoditi napade "Redsa" protiv branioca titule, Real Madrida.

Menadžer kluba sa Enfilda Jirgen Klop, ne smatra da bi Egipćanina trebalo stavljati uz rame Portugalcu i Argentincu.

"Mo je imao sjajnu sezonu, ali Kristijano je igrao 15 ovakvih sezona. Postigao je 47.000 golava ili tako nešto. Ludi brojevi", rekao je Nemac.

"Zašto bismo ih poredili? U Peleovo doba niko nije poredio Pelea sa drugim igračima", dodao je on, pa u dahu nastavio.

"Sada imamo Mesija i Ronalda. Oni dominiraju fudbalom nekoliko godina i ima još mnogo dobrih igrača. Mesi i Ronaldo su u često u završnicama u pravoj poziciji da postignu gol, a to je najteža stvar na svetu. Zato su tu gde jesu. Njih dvojica uvek osvajaju 'Zlatnu loptu', zasluženo. Kada budu prestali da igraju nedostajaće nam - 100 odsto".

I Salah i Kristijano postigli su ove sezone po 44 gola. Portugalcu je to sedmi put u karijeri da završi takmičarsku godinu sa bar 44 pogotka, a najviše ih je postigao 2015, kada je bio strelac 61 put.

Finale Lige šampiona u Kijevu biće odigrano u subotu, 26. maja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar