Održana trinaesta "Noć muzeja"

Sinoć je u Bijeljini 13-i put u Muzeju Semberije održana “Noć muzeja”. Odziv publike bio je iznad očekivanog, preko hiljadu posjetilaca uživalo je u muzici, stihovima i kreativnim igrama.

Republika Srpska 20.05.2018 | 14:20
Održana trinaesta "Noć muzeja"
“Noć muzeja” otvorena je radionicom za djecu pod nazivom "Ispod krošnje baobaba" na kojoj je u pravljenju maski i oslikavanju pećina učestvovalo je više od stotinu mališana. Ove godine tema “Noći muzeja” bila je Afrika. Ovim je bila inspirisana i izložba koja je otvorena u okviru manifestacije.

“Izložba je takođe inspirisana Afrikom. Autor je Vera Radošević. Radi se o fotografijama iz Angole. Tako je i ova radionica kojom smo otvorili manifestaciju povezana sa Afrikom. Nakon toga učenici Muzičke škole “Kornelije Stanković” održali su koncert, a potom i Dječiji hor “Srbadija”.
Polaznici Škole ruskog jezika su, zatim, govoriti stihove ruskih pjesnika, zajedno sa profesoricom Slavicom Antić”, rekla je Snežana Antić, koordinator “Muzeja Semberije”.

Nakon Malog hora “Srbadija” nastupio je i veliki hor, a potom i teatar Ubuntu čiji su članovi zabavili publiku izvođenjem dijelova komedija i monologa. U popularnom kvizu, čija je specijalna oblast bila Afrika, učestvovalo je osam ekipa, a knjige i pivo, kao nagrada, obezbijeđene su za ekipe koje su osvojile prvo, drugo i pretposljednje mjesto.

“Prošle godine nam se veoma dopala koncepcija kviza, tako da smo odlučili i ove godine da organizujemo takmičenje. Kviz obuhvata 7 različih oblasti. Gosti su iz Sremske Mitrovice i Kuzmina. Interesantna su i imena timova, od “Semberskih separatista”, “Vitezova švedskog stola”, do “Gimnazijalki”, dodala je Antić.

"Noć muzeja" završena je u jedan čas iza ponoći poslije tročasovne zabave uz popularne di-džejeve. Ulaz na sve organizovane sadržaje bio je besplatan.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar