Zalutali u šumi, našli ih spasioci

Dvojica Banjalučana spašena su nakon desetak sati potrage na Vučevici kod Rudog, na tromeđi BiH, Srbije i Crne Gore.

Republika Srpska 19.05.2018 | 22:20
Zalutali u šumi, našli ih spasioci
Na šumski put oni su navodno skrenuli zbog pogrešne navigacije u njihovom automobilu “alfa romeo”, nakon što su se iz Banjaluke zaputili prema Crnoj Gori.

Iz Vučevice su satima bezuspješno pokušavali pronaći izlaz, da bi na kraju zatražili pomoć policije.

Na poziv MUP RS u potragu su, osim policijske patrole, uključeni i timovi Gorske službe spašavanja Foča kao i Spasilačkog centra Srbije. Potraga je okončana u ranim jutarnjim satima, prenosi Avaz.ba.

– Ovo je još jedna veoma teška potraga koju smo imali. Ljude smo pronašli iscrpljene i uplašene, a satima su bili i bez hrane i vode. Po pravilu, one koji nam upute poziv za pomoć ne pitamo kuda su krenuli i šta su radili. Važno nam je da je akcija uspješno završena a svima koji putuju ili se kreću u prirodi preporučujemo oprez – rekao je Nenad Ikonić, načelnik GSS RS.

– Te poglede prestravljenih ljudi duboko u šumi ali i sreću što smo ih pronašli pamtiću dugo – izjavio je načelnik Spasilačkog centra Srbije, Vojkan Krstić.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

fočak

19.05.2018 20:48

Gorska služba spašavanje iz Foče, spašava. Bravo momci, zdravo bili!

ODGOVORITE
Name

Realitic

20.05.2018 03:26

Navigacija u Alfi Romeo. Pa ima li ista da radi normalno u tom autu... dobro nisu otisli na sjeverni pol.

ODGOVORITE
Name

haha

20.05.2018 09:38

Italian quality!

Name

jo

20.05.2018 03:49

Ovde nesto smrdi.. alfa,šetnja,zašto nisu na putu ostali u autu,,ukljuciti narod da daje komentare da se dodje do istine,,

ODGOVORITE
Name

Džezer

20.05.2018 05:35

Hoće to kada se koristi navigacija. Moj bend je prošle godine išao u Niš na Nišvil i naš vozač je koristio tu famoznu navigaciju kojoj je vjerovao više nego sopstvenim očima. Negdje poslije Kruševca smo došli na neku raskesnicu gdje je putokaz pokazivao da se lijevo ide u Niš. Medjutim, navigacija nas je usmjeravala suprotno, da idemo u desno. Vozač je skrenuo desno i šta se dogodilo, nakon 5-6 kilometrara je nestalo asfalta, nakon jednog kilometra nestalo je i makadama već su ostale one dva kolotraga u travi. Nakon pola kilometra nestala su i ta dva traga. Srećom smo naišli na seljaka (bio je zaprepašćen kada je vido strani kombi pun muzičara i instrumenata) koji nas je vrati nazad do one raskrsnice sa putokazom za Niš. Inače, navigacija ima dve opcije, prva, da vas usmjerava magistralnim i auto putevina i druga, da vas usmjerava NAJKRAĆIM putevima uključujući i lokalne šumske puteve. I mi smo kao i ovi (vjerovatno) imali uključenu tu drugu opciju. I začas zalutaš.

ODGOVORITE
Name

cimbur

20.05.2018 08:05

Ipak ce te ih pitati kuda su krenuli i šta rade.Ovo je na granici,odakle dolazi i droga i imigranti.

ODGOVORITE
Name

Pop

20.05.2018 11:11

Oni su krenuli u Crnu Goru po marihuanu, zaobilazeci šumskim putem policijske patrole i granične prelaze, zati su se izgubili. Ikonic ih nije pitao kuda su krenuli jer mu je bilo jasno, a inače su mu "kolege" u transportu marihuane.

ODGOVORITE