Uželjeli smo se ovakvog tenisa, Novak "imao" Rafu!

Novak ponovo može sa Nadalom – Rafa ipak dobio bitku u Rimu! Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je u polufinalu učešće na Mastersu u Rimu, porazom od najvećeg rivala Rafaela Nadala.  Đoković i Nadal pružili su rimskoj publici veličanstven meč. Novak nije uspeo da osvoji turnir, ali odlična vest je da je ponovo zaličio na ONOG Novaka!

Tenis 19.05.2018 | 21:15
Uželjeli smo se ovakvog tenisa, Novak "imao" Rafu!
Đoković je poražen rezultatom 7:6 (7-4), 6:3 posle skoro dva sata igre u meču koji je, osim rezultata, doneo mnogo pozitivnih stvari za Novaka.

Posle dosta vremena podsetio na periode kada je uništavao ‘Kralja šljake’ na kojem god turniru je stigao i pokazao da i pored slabije forme može da se nosi sa jednim od najboljih igrača svih vremena.

Drugi teniser na ATP listi je do trijumfa došao zahvaljujući boljoj formi u kojoj se nalazi i kontinuitetu mečeva, što se posebno videlo u finišu prvog seta. Pošto se Novak vratio od 5:2 i sprečio rivala kada je servirao za vođstvo, ne da je bio ravnopravan, već je u dobrom delu seta bio i bolji rival. 

Ne bi bilo nezasluženo da je taj brejk otišao i u njegovu korist, ali su ga koštala tri poslednja poena koje je odigrao nešto slabije, dok je baš tada Španac podigao nivo igre. 

Nalet nakon dobijenog seta je bio dovoljan da Đokoviću oduzme servis na startu drugog, a u tim trenucima našem igraču je dosta smetao vetar koji je pojačao. Nekoliko puta se žalio svom timu, ali je uspevao da parira i dođe do svojih prilika i u tom delu igre. 

Nije ih iskoristio, pa je ‘Bik sa Maljorke’ dobio bitku u prestonici Italije, ali ako Novak ovako nastavi, gotovo izvesno nas čekaju nove u završnicama velikih turnira. 

Nadal će se za novu titulu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Marin Čilić i Aleksandera Zvereva. 

Poslednji Masters na šljaci igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra, a titulu brani spomenuti Nemac.

Rafael Nadal je u finalu Rima, ali puno je srce i navijačima Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser, koji je svoj meč četvrtfinala završio kasno sinoć posle 21 čas, nije imao dovoljno vremena za odmor za današnji susret zakazan u 15 časova, ali je uprkos tome bio najbliži "onom nivou" na koji smo od njega navikli svih ovih godina.

Bilo je energije, "vatre", čak i snage (koja dugo već nedostaje) kod Đokovića u meču u kom je podsetio na stare dane i najavio da će u narednim mesecima igrati još bolje.

Novak nije uspeo da se plasira u finale Rima, ali su on i Rafael Nadal, u 51. međusobnom okršaju, još jednom potvrdili da kada god igraju jedan protiv drugoga - to je spektakl za publiku i borba za svaki poen do poslednje kapi znoja.

Lepo je bilo videti Novaka koji se raduje poenima, koji besni kada pogreši, a iste reakcije imao je i Rafa Nadal koga Srbin muči kao malo ko na šljaci, na kraju:

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 0:2 (6:7 (4:7), 3:6)

Đoković je posebno impresivan bio u prvom setu kada je stigao brejk "minusa", zaigrao najbolji tenis u ovoj godini, ali Nadal je na svojoj omiljenoj podlozi, za sada, bio "prevelik izazov". Ni to što je Novak u finišu seta preuzeo primat u igri, čak ni to što je imao više vinera (17:13), nije bilo dovoljno da bi Nadal "pao" u taj-brejku.

Odlično ga je služio servis, "čistio" je linije, a duge razmene ipak su bila njegova prednost u odnosu na Đokovića koji dugo nije imao ovakvog rivala sa druge strane mreže.

Samo ovakvim mečevima i izazovima i može da se vrati na stari nivo...

U drugom setu, bila je vidljiva Nadalova svežina, uspeo je da napravi brejk u trećem gemu (2:1) nakon čega je Đoković na klupi izustio "nema teoretske šanse", da bi potom pružio visok otpor i bio na korak od ribrejka. Nadal je imao i malo sreće, neke skraćene lopte su za milimetar ostajale sa Novakove strane mreže, dok Đokoviću nisu bili dovoljni ni vineri iz riterna, pošto je Rafa "čistio" linije.

Bila je ovo 25. pobeda Nadala u međusobnim duelima, Novak i dalje ima jednu više, a nadamo se da ćemo gledati još mnogo mečeva ovih "gladijatora".

Nadal će u finalu, za novu titulu u Rimu, igrati sa boljim iz meča Čilića i Zvereva.

Đoković i Nadal ispisali su 51. stranicu najvećeg rivalstva u istoriji tenisa, a Španac je smanjio na 26-25 u pobedama. Pored Dastina Brauna (2-0), Novak je jedini aktivni teniser koji ima pozitivni međusobni skor sa Nadalom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar