Novak: Rafa je na šljaci najveći izazov, ali...!

Ne želim da se zaustavim! Najbolji srpski teniser Novak Đoković veruje da može da pobedi Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Rimu.

Tenis 18.05.2018 | 23:55
Novak: Rafa je na šljaci najveći izazov, ali...!
Đoković je posle dramatičnog trilera savladao Keija Nišikorija i došao do prvog polufinala u sezoni, u kojem će mu rival biti ‘Bik sa Maljorke’.

To će biti njihov 51. međusobni duel, a Novak vodi 26:24 u pobedama.

"Za mene je veoma važno što sam se vratio u polufinale turnira koji mi je toliko važan. Sutra ću pokušati sve da prikažem svoju igru protiv Nadala", rekao je Đoković.

Novak ističe da ima oružje koje je potrebno da sruši "Kralja šljake".

"Rafa je najveći izazov na šljaci, ali sam ranije uspevao da ga pobeđujem. To je ono što sam priželjkivao, ali ne želim da se zaustavim".

On se potom osvrnuo na sam duel sa Japancem.

"Verujem u sebe, nivo tenisa protiv Nišikorija je bio veoma visok. Srećan sam zbog pobede, ona mi daje mnogo samopouzdanja. U trećem setu razlika je bila u nekoliko poena".

Za kraj, otkrio je kroz šta je prolazio u prethodnih nekoliko meseci.

"U Indijan Velsu i Majamiju sam znao da nisam spreman. Postepeno sam popravljao svoju igru. Osetio sam da je nivo mnogo viši od Monte Karla. Četiri meča su bila veoma dobra, a polufinale je fantastičan rezultat kada se sve uzme u obzir", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar