Rim: Novak najzad vezao 4 pobjede! Rafa - spremi se!

Đokoviću triler protiv Nišikorija za 51. susret sa Nadalom! Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu posle pobede u dramatičnom trileru sa Keijem Nišikorijem – 2:6, 6:1, 6:3.  Prvi put od prošlogodišnjeg Vimbldona - srpski as ostvario četiri uzastopne pobede i zakazao polufinalni duel sa starim znancem Rafaelom Nadalom.  Nadal će nam sutra reći imamo li starog Novaka?! Đoković posle velike borbe tukao Keija Nišikorija za polufinale rimskog Mastersa.

Tenis 18.05.2018 | 21:10
Rim: Novak najzad vezao 4 pobjede! Rafa - spremi se!
Đoković je izgubio prvi set, ali je uspeo da se oporavi i stigne do prvog polufinala ove sezone posle skoro dva i po sata igre.

Novak je na taj način drugi put u 10 dana savladao Japanca, ali ono što je važnije jeste što je obezbedio duel sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom u borbi za finale.

To će biti 51. stranica najvećeg rivalstva u istoriji tenisa – srpski igrač vodi sa 26:24 u pobedama, ali je nakon godina dominacije, 'Bik sa Maljorke' povratio kontrolu i ubedljivo dobio prethodni susret u Madridu prošle godine.

Što se tiče meča sa Keijem, on je imao dve različite strane medalje. Prva je ona u uvodnom setu u kojem je osvajač 12 Grend slemova podsetio na slabe mečeve iz ove i prošle sezone, mnogo grešio i donosio pogrešne odluke, dok je druga viđena u ostatku susreta.

Pošto je ubedljivo izgubio prvi set, u drugom je počistio rivala, a u trećem imao više koncentracije i hrabrosti kada se meč lomio. Ono što će ga sigurno radovati jeste što je dobijao važne poene, za razliku od ranijeg perioda, ali i činjenica da se vratio prepoznatljivi žar i želja za nadigravanjem i pobedama.

Na kraju, susret je završio sa 29 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je njegov rival imao učinak 24:31.

U drugom polufinalu je već Marin Čilić i čeka pobednika susreta David Gofan – Aleksander Zverev.

Turnir u prestonici Italije igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra, a titulu brani spomenuti Nemac.

Polufinale Rima za Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser je posle skoro godinu dana, ili da budemo precizni - od prošlogodišnjeg Vimbldona, vezao četiri uzastopne pobede i ostvario plasman u polufinale mastersa u Rimu gde će mu sutra rival biti stari znanac Rafael Nadal.

Više od dva sata i dvadeset minuta trajao je pravi "gladijatorski dvoboj" Novaka i Nišikorija nakon kog je Japanac morao da pruži ruku Srbinu koji se dugo nije ovako poradovao!

NOVAK ĐOKOVIĆ - KEI NIŠIKORI 2:1 (2:6, 6:1, 6:3)

Duel u Rimu kasnio je više od dva sata zbog meča Šarapove i Ostapenko, koji se odužio, pa je vidljivo bilo da je Đoković nervozno i bez pravog fokusa ušao u ovaj duel, što je nešto što smo više puta videli u toku njegove karijere kada mora da čeka.

Nišikori je u prvom setu napravio dva brejka i gotovo rutinski osvojio set, ali se u finišu videlo da Novak "ima žara" i da ćemo gledati daleko bolje izdanje u nastavku.

Tako je i bilo...

U svakom od sedam gemova u drugom setu videli smo bar po jednu brejk šansu, ali ih je više potvrdio Đoković, kome je tada i "profunkcionisao" prvi set, stoga je odličnom igrom izjednačio rezultat i bio još ubedljiviji od svog rivala - 6:1.

Novak je prvi "oduzeo servis" rivalu i na startu trećeg seta, Nišikori se odmah vratio, pa je Đoković posle velike borbe protiv "žilavog" Japanca ipak bio taj koji je radio.

Napravio je još dva brejka i zaslužio aplauze rimske publike koja mu je bila naklonjena.

U subotu nas očekuje čak 51. duel Novaka i Nadala, poslednji još od Madrida 2017. godine, a Đoković ima blagu prednost u dosadašnjim međusobnim mečevima - 26:24.

Juče prottiv Alberta Ramosa Vinjolasa podsetio je na neke davne dane i formu koju svi jedva priželjkujemo da vrati. Danas dosta oscilacija, grešaka, preokreta, ali i novi trijumf, te još jedno podsećanje na prošle dane - ovoga puta u fokusu mentalna snaga koja ga je krasila u zenitu karijere.Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale rimskog mastersa savladavši svoju staru mušterijuKeija Nišikorija sa 2:1 (2:6, 6:1 ). I dalje najboljeg srpskog tenisera tamo čeka najteži mogući test u liku kralja šljake - Rafe Nadala, a nas odgovor na pitanje da li je Novak zaista krenuo putem oporavka ili ćemo posle Rima morati da konstatujemo: Đoković će na povratak u svetski vrh morati još malo da popričeka. 

Japanca kog nemilice tuče već četiri godine - ovo mu je 13 vezani ztrijumf protiv Nišikorija - Đoković je "rešio" u sedmom gemu trećeg seta, kada mu je oduzeo ključni servis. Pre toga njih dvojica razmenili su po brejk, pre nego što se ušlo u odlučujući period meča. Pošto je po drugi put stekao brejk viška u odlučujućem setu, Novak ga više nije ispuštao. Siguran na svoj servis za 5:3, pa još jedan oduzet servis za konačnih 6:3 i 2:1. 

Srpski as je dosta stegnuto ušao u meč i Nišikori je to umeo da kazni. Posle drugog izgubljeno servisa 1:4 i sve je bilo izgubljeno. U drugom delu igre Novak je opustio ruku, počeo da udara kako ume i Japanac je bio prinuđen da greši. U drugom i četvrtom gemu gubi svoj servis i Đoković je uzvratio udarac još jače - 6:1. 

Ovaj okršaj trajao je skoro dva i po sata, a Novak je po prvi put posle godinu dana vezao četiri pobede?! 

A sad ono pravo. Sutra ćemo znati da li ponovo imamo starog Novaka i šampionski ritam. 

Nadal čeka.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar