Rim: Šarapova bolja od Ostapenko za polufinale!

Marija Šarapova, najbolja ruska teniserka, pobedila je aktuelnu šampionku Rolan Garosa Jelenu Ostapenko u tri seta i plasirala se u polufinale turnira u Rimu.

Tenis 18.05.2018 | 18:45
Rim: Šarapova bolja od Ostapenko za polufinale!
Šarapova je za čak tri sata igre uspela da savlada jedanaest godina mlađu letonsku teniserku 2:1 (6:7(6), 6:4, 7:5)

Ostapenko je bolje otvorila meč, odmah na startu napravila brejk i povela sa 3:0, a kasnije tu prednost dobrim servisima uvećala i na 5:2.

Letonka na riternu propušta dve vezane set lopte, a onda gubi i servis i Šarapova smanjuje na 5:4. Novi servis Marije i nove brejk lopte, tačnije set lopte, i to dve vezane, ne koristi Ostapenko i rezultat je 5:5, a onda i 6:5 za Ruskinju koja odjednom dolazi u situaciju da servira za prvi set.

Jelena se ne da i pravi ribrejk, pa set uvodi u taj-brejk, gde koristi ukupno petu set loptu u prvom periodu igre i vođstva.

U drugom setu mnogo manje drame, ali ne bez nje. Dva puta su teniserke sukcesivno razmenjivale brejkove, na samom početku drugog seta, a i sredinom, kada Ostapenko smanjuje na 4:3.

Šarapova ipak ostaje smirenija i koristi drugu set loptu pilikom servisa letonske teniserke i odvodi ovaj meč u odlučujući period igre rezultatom 6:4.

Novi set, nova drama. Slična situacija kao u prvom, samo sada Marija vodi sa 5:2, a Ostapenko, spasivši dve meč lopte u desetom gemu seta, izjednačava na 5:5.

Mašu nisu uzdrmale propuštene meč lopte, pa je prvo odservirala za 6:5, a zatim iskoristila treću meč loptu u meču i plasirala se u polufinale – 7:5.

Ona će se u polufinalu sastati sa pobednicom meča između Karolin Garsije i Simone Halep.

U drugom polufinalu snage će odmeriti Anet Kontaveit iz Estonije, koja je sa 6:3, 61 iznenadila Karolinu Voznijacki, i branilac titule Elina Svitolina, koja je bila bolja od Anđelik Kerber 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar