Potpisan ugovor s 13 udruženja

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa 13 nevladinih organizacija sa područja grada, na osnovu kojih je regulisano njihovo finansiranje tokom godine. Ukupna sredstva na godišnjem nivou za ove organizacije iznose 260. 000 KM.

Republika Srpska 18.05.2018 | 18:32
Potpisan ugovor s 13 udruženja
Predstavnici šest boračkih i sedam udruženja koje je Skupština grada proglasila udruženjima od opšteg interesa za Bijeljinu potpisali su ugovore.

“Sve su to udruženja koja pomažu, prije svega građanima da se bolje organizuju I pomažu nekim njihovim potrebama, ali I nama a to je da odgovorima našoj obavezi, a to je da našim sugrađanima pomažemo, tako da su nam oni praktično “desna ruka” u tome,” naglasio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Organizacija “Kolosi” jedna je od potpisnica ugovora.

“Ove godine smo automatski proglašeni ogranizacijom od opšteg interesa, tako da nismo morali kao prethodnih godina da prikupljamo obimnu dokumentaciju. Dana spotpisujemo ugovor kojim udruženja okupljena u koalciji, ukupno 13 udruženja osoba sa invaliditetom, , dobijaju 31.000KM, što je dovoljno za administrativne troškove na godišnjem nivou,” naglasio je Milorad Jović iz Koalicije “Kolosi”.

Prema riječima gradonačelnika najviše sredstava dobija Boračka organizacija, zatim organizacije nestalih I porodica poginulih boraca, a od udruženja od opšteg interesa “Prosvjeta”, “Srbadija”, te Udruženje “Preporod”.



BN TV

 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Semberac

18.05.2018 16:49

Uhljebili se neki dobro u tim udruženjima i muzu li muzu za plate a za ostalo što ostane...

ODGOVORITE
Name

Tko

19.05.2018 03:51

KO.PLACA.TOLIKA.UDRUZENJA

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.05.2018 06:42

SVI OSNIVAJU UDRUŽENJA.PARE LIJEŽU .ONI GULE OVAJ NAROD UVLAKAČI ,MEŠETARI,NEMA RIJEČI KOJE IM ČOVIJEK MOŽE UPUTITI.ČAK I UDRUŽENJE NEŽENJA PA UDRUŽENJE MOLERA,PEKARA, FRIZERA OBUĆARA I SVIH OSTALIH MEŠETARA.GORA JE VLAST KOJA IM DOTIRA SREDSTVA ALI BOŽE MOJ JA TEBI TI MENI I TAKO U KRUG.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

Лија

19.05.2018 08:24

Ово је један од сигурних начина финансирања изборне кампање. Све странке које нешто значе у политичком животу, баве се овим и то најчешће у изборним годинама.

ODGOVORITE