Nadal preokretom protiv Fonjinija, čeka se Novak!

Čeka se Novak za 51. spektakl! Rafael Nadal je, posle preokreta, pobedio Fabija Fonjinija sa 2:1 i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu, gde čeka boljeg iz duela Đoković – Nišikori.  Nadal čeka Đokovića (ili Nišikorija)! Španac izgubio set, ali izborio plasman u polufinale.

Tenis 18.05.2018 | 15:15
Nadal preokretom protiv Fonjinija, čeka se Novak!
Rafa je za 2 sata i 16 minuta savladao italijanskog tenisera, po setovima 4:6, 6:1, 6:2.

S obzirom na formu Španca, očekivao se još jedan lagan trijumf, i tako je i počelo. Nadal je dobro otvorio meč i poveo sa 4:1, međutim, tada kreće šou Italijana.

Fonjini ubacuje u brzinu i uzima pet vezanih gemova, te koristi prvu set loptu i dobija prvi deo igre sa 6:4.

Posle ove male 'eksplozije' Fonje, stvari se ipak vraćaju na svoje. Za 34 minuta igre Rafa prepušta protivniku samo jedan gem, i uvodi meč u treći, odlučujući set.

U trećem setu nije bilo mnogo razlike u poređenju sa drugim. Nadal opet brzo pravi brejk i povisuje na 4:2, da bi na servis Italijana spasio dve gem lopte, a onda iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:2, posle čega je sigurnim gemom na servis obezbedio plasman u polufinale.

Nadal se u polufinalu sastaje sa boljim u meču između Novaka Đokovija i Keija Nišikorija, koji je na programu najranije od 16.00.

Srpski i španski teniser sastatli su se 50 puta, a Novak vodi sa 26-24, tako da bi im eventualni okršaj u Rimu bio 51. susret u karijeri na ATP nivou. Poslednji duel im je bio u Madridu prošle godine, kada je Rafa prekinuo niz od sedam uzastopnih pobeda Đokovića i slavio, u polufinalu, sa 6:2, 6:4.



Fabio Fonjini pokušao je pred domaćom publikom u Rimu da priredi senzaciju, ali je Rafael Nadal posle izgubljenog prvog seta u nastavku ipak napravio preokret.

Italijan je poveo 6:4, i podgrejao nade domaćih navijača u četvrtfinalu da može da ponovi uspeh Dominika Tima pre sedam dana iz Madrida, ali je drugi reket sveta posle toga ubedljivo dobio naredna dva seta - 6:1, 6:2.

Nadal, koji je sedam puta osvajao pehar u Rimu, u polufinalu čeka pobednika meča Novak Đoković - Kei Nišikori, koji je kasnije na programu.

Ukoliko mu rival bude Đoković, biće to njihov prvi susret od polufinala mastersa u Madridu, pre tačno godinu dana, odnosno sedmi duel na prestižnom turniru u Rimu.

Do sada su se sastali šest puta u prestonici Italije i svaki je upisao po tri pobede.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar