Uspješan rad grada i udruženja

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa 13 nevladinih organizacija sa područja grada, na osnovu kojih je regulisano njihovo finansiranje tokom godine. Ukupna sredstva na godišnjem nivou za ove organizacije iznose 260. 000 KM.

Republika Srpska 18.05.2018 | 14:56
Uspješan rad grada i udruženja
Predstavnici 6 boračkih i sedam udruženja koje je Skupština grada proglasila udruženjima od opšteg interesa za Bijeljinu, potpisali su ugovore.

“Sve su to udruženja koja pomažu, prije svega građanima da se bolje organizuju, ali su i `desna ruka` Gradskoj upravi”, naglasio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Organizacija “Kolosi” jedna je od potpisnica ugovora.

“Ove godine smo automatski proglašeni ogranizacijom od opšteg interesa, tako da nismo morali kao prethodnih godina da prikupljamo obimnu dokumentaciju. Danas potpisujemo ugovor kojim udruženja okupljena u koaliciji, ukupno 13 udruženja osoba sa invaliditetom, dobijaju 31.000 KM, što je dovoljno za administrativne troškove na godišnjem nivou”, naglasio je Milorad Jović iz Koalicije “Kolosi”.

Prema riječima gradonačelnika najviše sredstava dobija Boračka organizacija, zatim organizacije nestalih i porodica poginulih boraca, a od udruženja od opšteg interesa “Prosvjeta”, “Srbadija”, te Udruženje “Preporod”.

(BN) 





Komentari / 0

Ostavite komentar