Najbolji meč u 2018. godini - Novak u 1/4-finalu Rima!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je najbolji meč u 2018. godini i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu.  Novak se zahuktao! Srpski teniser izgleda sve bolje na terenu, izborio je sada i plasman u četvrtfinale Rima! Novakov set sezone i još jedan meč sa Nišikorijem! Četvorostruki osvajač Rima sigurno je prošao i kroz drugo kolo. U četvrtfinalu će igrati protiv rivala iz Japana, drugi put ovog meseca.

Tenis 17.05.2018 | 21:25
Najbolji meč u 2018. godini - Novak u 1/4-finalu Rima!
Đoković je u trećoj rundi podsetio na stare dane i savladao Alberta Ramos-Vinjolasa iz Španije, rezultatom 6:1, 7:5

Novaku je bilo potrebno nešto manje od 90 minuta da završi posao i posle ovog susreta će biti veoma zadovoljan jer je sve, osim drop šotova i završnice, išlo kako je zamislio.

Dobro se kretao, lopticu udarao veoma čisto i rival, koji nije igrao nimalo loše, nije imao mnogo šanse da mu parira. U prvom setu je iskoristio prvu brejk šansu, a onda serijom došao do ekspresnih 6:1.

Na startu drugog dela je posustao na samo nekoliko poena, da bi, kada mu je Ramos-Vinjolas pomogao promašajima, brzo napravio veliki korak i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. To se nije desilo, pretrpeo je brejk, ali se već u sledećem oporavio i pokazao mentalnu stabilnost.

Sada greške nije bilo i do šestog trijumfa nad Špancem u isto toliko okršaja došao je iz drugog puta.

On je na mestu na kojem je četiri puta trijumfovao u karijeri upisao 26 vinera i 22 grešaka, dok je njegov protivnik ostao na skoru 10-25.

Đoković će se za plasman u polufinale boriti sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je deklasirao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke – 6:1, 6:2.

Turnir u prestonici Italije igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra,a titulu brani Aleksander Zverev.

Novak Đoković hvata ritam!

U gradu gde je osvajao titule 2008, 2011, 2014. i 2015. godine, nekadašnji "Broj jedan" nagovestio je da je zaista na pravim putu da se uz stare saradnike vrati tamo gde je i bio. U vrh!

Odigravši najbolji set ove godine, Đoković je od početka meča protiv Španca Alberta Ramos Vinolasa postavio stvari na svoje mesto. Nizao je dobre poteze, podsetio na ONOG Novaka i u drugom setu dovršio posao.

Španac se trgnuo u završnici, "brejkom" izjednačio na 5:5, ali je naš teniser ostao pribran, uzvratio i završio meč za sat i po.

Đoković - Ramos Vinolas 6:1, 7:5

Novakov rival u četvrtfinalu biće Japanac Kei Nišikori, koji je pobedio Filipa Kolšrajbera 6:1 i 6:2. Njih dvojica sreli su se i početkom ovog meseca u Madridu, gde je Đoković trijumfovao u dva seta.

Ako takav epilog bude ponovljen i ako Srbin u 15. međusobnom meču pobedi Japanca i 13. put, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Rafael Nadal - Fabio Fonjini.

Sudeći prema viđenom ovog četvrtka, lako bi na "Foro Italiku" mogao da se ponovi duel srpskog i španskog tenisera, koji su se u finalima Rima sretali četiri puta i ostvarili po dve pobede.

Pred punim tribinama na rimskoj šljaci pokazao je da se polako vraća u prepoznatljivu formu, pogotovo je to bilo izraženo u prvom setu kada je počistio Španca prepustivši mu samo jedan gem.

U drugom setu je Vinolas je igrao bolje, vratio je brejk prednosti i izjednačio na 5:5, ali je Novak na vreme proradio i vratio prednost, a onda i gemom sa servisom rešio meč u svoju korist.

U narednom kolu Đoković će igrati protiv Keija Nišikorija sutra ne pre 16 časova.

Ovo je bio meč Đokovića baš onakav kakav mu je bio potreban. Počeo je Đoković da pogađa uglove, da diktira igru sa osnovne linije tim dijagonalama koje su pravile veliki problem Špancu.

Čak nije ni loše za Novaka što se Vinolas vraćao u drugom setu, mada se videlo da naš teniser ima poteškoće da zatvori meč. Na tome će morati da radi.

Sve u svemu, jedan od boljih mečeva Đokovića ove godine.

Obećavajuće.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sova

17.05.2018 19:43

Jedan je Nole.

ODGOVORITE