F4 - Itudis: Nikome ne dajem više od 25 odsto!

Laso: Silno smo motivisani! Da li ste spremni za sudar dva najefikasnija tima Evope?

Košarka 18.05.2018 | 11:45
F4 - Itudis: Nikome ne dajem više od 25 odsto!
Košarkaška Evropa od sudara Fenerbahčea i Žalgirisa očekuje taktičko nadmetanje od prve do poslednje sekunde, dok se u okršaju Reala i CSKA kao dva najefikasnija tima Evrolige s pravom veruje u revolveraški obračun dve napadačke institucije i ekstremno atraktivna košarka. 

Ipak, Dimitris Itudis nije želeo da se bavi prognozama za ovogodišnji Fajnal for Evrolige, niti je mogao da izdvoji čak ni blagog favorita za osvajanje evropske titule.

"Nikome ne bih mogao da dam više od 25 odsto šansi za osvajanje titule. Jer, kada je lopta u vazduhu, sve prognoze i opklade se zaboravljaju. Mi se ne bavimo pričama sa strane i ko je koliki favorit. Mi samo želimo da se koncentrišemo na teren i ono što nas čeka u polufinalu. Svi klubovi ovde su sas istom ambicijom i to svi dobro znamo", ističe Itudis.

Jedno od najvažnijih pitanja je - kako će se CSKA izboriti s brojnim povredama u timu? Leo Vesterman je otpao za F4, Kajl Hajns i Nando de Kolo su i dalje roviti...

"Mnogo loših stvari nam se dešavalo tokom sezone. Šteta za Lea. Taman se oporavio od povrede iz prvog dela sezone i pomogao nam da se plasiramo na Fajnal for. Verujem da će nas i ovaj problem učiniti složnijim i jačim. Bili smo i bez Kajla (Hajnsa) i Nanda (De Koloa)... Ipak, pokazali smo veliki karakter i kao da su nas sve te stvari dodatno zbližile. Drugi igrači s klupe su ustali, iskoristili priliku i evo nas ovde sada, u Beogradu. Postali smo snažniji".

Inostrani novinari fokusirali su se na činjenicu da Serhio Rodrigez nije odigrao dobro jednu od dve utakmice protiv svog bivšeg kluba, uz pitanje Itudisu - da li bi Ćaćo mogao da oseti dodatni pritisak jer će ukrstiti koplja s Realom?

"Ono što niste naveli jeste da je u drugoj utakmici bio naša pokretačka snaga", podsetio je Itudis i nastavio:

"Rodrigez je jedan od najiskusnijih i najstarijih igrača u ekipi i bez obzira na nedostatak plejmejkera verujemo u njega. On je jako zahvalan igrač i tačno zna šta treba da radi".

Za Itudisom nadovezao se i Rodrigez...

"Ova ekipa je spremna da se bori za trofej. Mi moramo da budemo spremni na sve. Svi smo fokusirani i znamo šta treba da uradimo kako bimo došli do pobede. Zadovoljan sam što smo se kvlaifikovali. Verujem da ćemo dobro igrati i da će nam to doneti rezultate. Vredno smo radili tokom cele godine, a sada je trenutak kada sve dolazi na naplatu", rekao je popularni Ćaćo.

U fokusu je bio i trener Kraljevskog kluba Pablo Laso, koji će Realu u Beogradu pokušati da donese desetu evropsku krunu.

"Imali smo dosta problema s povredama igrača tokom sezone, ali sada smo spremni, kompletirani i imamo želju da se borimo za trofej", kaže Laso i nastavlja:

"Bila je ovo teška godina za nas, ali sve prepreke smo savladali do sada. Sada smo na dve utakmice od trofeja. Spremni smo, kompletirani i silno motivisani da se borimo za trofej".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar