F4: Dončić traži podršku navijača u BG!

Ja sam zvezdaš, volim Beograd! Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin Fajnal-fora Evrolige, a najveća zvezda turnira biće Luka Dončić.  Dončićeva poruka Srbiji: Nadam se podršci! Zvezdaš sam, volim Beograd! Mladi slovenački as spreman da podigne trofej Evrolige.

Košarka 18.05.2018 | 08:45
F4: Dončić traži podršku navijača u BG!
Mladi krilni igrač Real Madrida će možda odigrati svoja poslednja dva meča u Evropi jer se očekuje da bude visok pik na NBA draftu i već od sledeće sezone se preseli sa druge strane Atlantika.

Dončić ima posebnu vezu sa Srbijom pa mu je to jedan od "aduta" uoči duela sa CSKA u polufinalu F4 u beogradskoj "Štark areni". 

"Veoma je posebno igrati u BG. Bila je teška sezona ali srećni što smo ovde. Ovo je sa mene bila sjajna sezona, i ovde smo da osvojimo titulu. Ne znam da li će mi biti poslednje utakica, očekujem od navijača da me podrže. Ja sam zvezdaš, volim Beograd i poseban je osećaj biti ovde", rekao je Dončić.

Grad Beograd spremno je dočekao zvanično otvaranje Fajnal fora Evrolige i zvaničnom konferencijom za novinare započeo put koji će trajati do nedelje uveče, kada će košarkaška Evropa saznati ime šampiona.

Tokom konferencije kojoj su prisustvovali Željko Obradović, Điđi Datome, Šarunas Jasikevičijus, Paulijus Jankunas, Dimitris Itudis, Serhio Rodrigez i Pablo Laso najveću pažnju javnosti uz legendarnog Žoca dobio je i mlada slovenačka superzvezda - Luka Dončić. Luka je dočekan uz veliki aplauz, a bio je i jedan od onih kome su pripadnici medija postavili najviše pitanja. Mi vam izdvajamo nekoliko najzanimljivijih. 

"Za mene je posebno lep osećaj što sam ovde u Beogradu. Razmišljam samo o polufinalu i kako da pobedimo CSKA i svima je jasno da bi bilo fantastično da sezonu završimo s titulom. Priznajem, imali smo tešku sezonu, ali trudićemo se da uživamo kada smo na terenu. U mislima nam je samo meč protiv CSKA", jasan je Dončić.

Malo i o protivniku...

"CSKA je neverovatan tim, sa mnogo mnogo vrhunskih igrača. Zato moramo da odigramo savršeno ukoliko želimo da ih pobedimo".

Jedan od komentara odnosio se na Lukin odnos sa publikom u Srbiji i tome da li očekuje podršku naroda, s obzirom da je sa Slovenijom savladao Orlove u finalu Evrobasketa prošle godine?

"Ja se sikreno nadam da će me podržati. Zvezdaš sam, volim Beograd, kao dete sam mnogo puta bio ovde i vežu me lepe uspomene. Osvojiti Evroligu nepunih godinu dana posle Evrobasketa sa Slovenijom bilo bi zaista neverovatno. Sezona je bila naporna, ali kada volite košarku, ništa nije teško. Potrebno je da samo izađemo na teren i igramo košarku, da budemo koncentrisani".

Naravno, prisutne novinare je zanimalo da li će slovenački plejmejker od leta otići u NBA?

"Iskreno, još ne znam ništa, plan je da se o tome razgovara kada se završi sezona", zaključio je Dončić.

Foto: Star Sport 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar