Dobro došli u Srbiju - zemlju košarke!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Evrolige Đordi Bertomeu zvanično su otvorili Fajnal-for 2018. u prestonici Srbije.

Košarka 17.05.2018 | 15:45
Dobro došli u Srbiju - zemlju košarke!
Mali i Bertomeu su pozdravili učesnike F4 Fenerbahče, CSKA, Real Madrid i Žalgiris te ostale goste na Kalemegdanu.

"Dobro došli u Srbiju, zemlju košarke. Prvi put u istoriju Beograd će biti epicentar košarke. Širom Beograda možete videti decu kako igraju košarku i kako vežbaju driblnge. Mnogo smo uložili u ovo, sada su sve pripreme završene, a naša Štark arena je spremna. Nadamo se da će Beograd ostaviti veliki trag na vas i da ćete se vratiti", rekao je Mali. 

Beograd je prvi put u istoriji domaćin završnog turnira Evrolige, najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja na "Starom kontinentu". 

"Želim dobrodošlicu svima, hvala vam što ste ovde. Posebno hvala legendama, našim ambasadorima. Posebna čestitika timovima, uspeli su da ostavare nešto što je svake godine teško, da dođu na F4. Fajnal-for u Beogradu je naš način da odamo počast Srbiji, ona sadrži veliki broj legendi i veliki broj talenata. Posle dve godine novog sistema možemo da potvrdimo da je ovo dobar model, navijači su nam dali odličan odgovor, jer smo oborili rekorde. Radićemo oko tri važna "centra", prvo je Arena u kojoj će se igrati utakmice, drugo, igraćemo u Pioniru gde se održava Next generation (završni turnir juniorske EL, prim. aut), i treće, ovde (Kalemegdan) gde će biti dosta drugih događaja. Utakmice legendi, školski turnir", rekao je Bertomeu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar