Zamijenjene bebe u KC Crne Gore

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre.

Region 16.05.2018 | 22:05
Zamijenjene bebe u KC Crne Gore
Porodilja i odgovorna sestra nisu primijetile da je beba zamijenjena i da majka i dijete nemaju isti broj, a zamjenu je otkrio otac, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamjenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

"Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG). 

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG. 

"Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dve medicinske sestre)", saopšteno je iz KCCG. 

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi. 

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopštili su iz KCCG.

(Beta)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Olja

16.05.2018 20:20

Ima li iko od nas da nekada nije napravio profesionalnu gresku,ko radi,taj i grijesi,posao babice je jako stresan i odgovoran,sve je dobro sto se dobro svrsi,vazno je da nije bilo lose namjere.

ODGOVORITE
Name

ajde

16.05.2018 21:06

Tek tako? pa ne radi se o tvom djetetu, inace bi drugacije pjevala.

Name

Rosi

17.05.2018 08:51

Nista nije slucajno!!! Ispitati slucaj,ne radi se o proizvodu u prodavnici,beba je u pitanju...

Name

ŽIKA Ž

17.05.2018 10:07

KOLIKO JE KOŠTALA ZAMJENA:MINIMUM 100 EVRIĆA.

Name

Ljudina

17.05.2018 09:51

Ja sam nepogresiv. A sigurno da nije lijep osjecaj kad se to desi roditeljima al vjerujem da nije bilo Zle namjere. Al nije lako kad se roditeljima desi

ODGOVORITE
Name

Porodilja

17.05.2018 14:04

Pa zar je moguce da majka koja ga je rodila i kojoj su donosile sestre svaki dan da ga nahrani, nije skontala da nije njeno?