Nadal silovit, Nišikori izbacio Dimitrova, kraj za Tima

Rafael Nadal deklasirao je Damira Džumhura i plasirao se u treće kola Mastersa u Rimu – 6:1, 6:0.

Tenis 16.05.2018 | 20:50
Nadal silovit, Nišikori izbacio Dimitrova, kraj za Tima
'Bik sa Maljorke' dominirao je protiv bosannskohercegovačkog predstavnika, pošto mu je čak pet puta oduzeo servis i savladao ga posle svega 62 minuta igre.

S druge strane, najbolji meč u dosadašnjem delu turnira odigrali su Grigor Dimitrov i Kei Nišikori, a Japanac je slavio protiv Bugarina posle preokreta – 6:7(4), 6:1, 6:3.

U uvodnom delu susreta videli smo veliku borbu i po jedan brejk na obe strane. Najpre je Kei uspeo u toj nameri, u neverovatnom gemu iz šestog pokušaja, za vođstvo od 3:2, ali je Grigor uzvratio u poslednji čas za najavu taj-brejka.

I, opet je Nišikori stigao prvi do prednosti, ali ni ovoga puta nije uspeo da je sačuva – dva puta u nizu izgubio je poen na svoj seris i ostao bez prvog seta.

Prvi deo drugog seta obeležila je izjednačena i sigurna igra na obe strane, da bi se činilo da je sve gotovo kada je Dimitrov stigao do novog brejka. Međutim, sada Japanac ekspresno odgovara i na krilima ribrejka još jednom protivnika ostavlja bez servisa za izjednačenje.

Ni treći set nije prošao bez preokreta. Grigor je ponovo prvi napravio brejk, ali i još jednom dozvolio da ostane bez iste. Kei se vraća na 4:4, zatim spasava brejk loptu i završava posao peti put oduzevši servis Dimitrovu.

U prvom meču dana, Aleber Ramos-Vinjolas savladao je Džona Iznera posle tri taj-brejka (6:7(5), 7:6(2), 7:6(5)) i tako zakazao okršaj sa našim Novakom Đokovićem,koji je bio bolji od Nikoloza Basilašvilija.

Domaći predstavnik Fabio Fonjini napravio je malo iznenađenje eliminacijom Dominika Tima (6:4, 1:6, 6:3), Pablo Karenjo-Busta je posle tri seta pobedio Stiva Džonsona (6:4, 2:6, 6:4), mlađani Stefanos Cicipas nije mogao do senzacije protiv Huana Martina del Potra (7:5, 6:3), dok je Marin Čilić tek posle preokreta i dva taj-brejka zbacio Rajana Herisona (6:7(3), 6:1, 7:6(1)).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar