"Stotka" Partizana za kraj grupne faze!

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Metalac rezultatom 101:78 u poslednjem, 10. kolu grupe B Košarkaške lige Srbije.  Nova Partizanova stotka za kraj, a sada je vreme za plej-of! Crno-beli lako došli do pobede nad Metalcem u Valjevu, ali ako FMP savlada Vršac, ipak će sa drugog mesta u doigravanje.

Košarka 16.05.2018 | 20:20
"Stotka" Partizana za kraj grupne faze!
‘Crno-beli’ su tako ostvarili deveti trijumf, uz samo jedan poraz, ali će teško biti na prvoj poziciji jer FMP ima bolji međusobni duel.

Izabranici Nenada Čanka će gotovo izvesno ići na trećeg iz grupe A, a to je ekipa Mega Bemaksa.

Što se tiče utakmice u Valjevu, domaćin je uspeo da parira samo u prvih 12-13 minuta, ali su gosti potom preuzeli kontrolu i počeli da prave razliku.

Na poluvremenu je bilo +8, da bi igrači Partizana definitivno prelomili duel serijom od 8:0 na startu drugog poluvremena. Od tog trenutna se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje i rutinski su priveli meč kraju.

Očekivano, ponovo su najbolji bili Najdžel Vilijams-Gos i Vanja Marinković – Amerikanac je meč završio sa 19 poena i 4 asistencije, dok je Marinković zabeležio 26 poena i 6 skokova.

Kapiten crno-belih Novica Veličković dao je kvalitetan doprinos sa 14 poena i 4 skoka, a dvocifren učinak imao je još jedan Amerikanac, Kvame Von sa 15 poena.

Kod domaće ekipe najbolji strelci bili su Josip Mikulić sa 17, odnosno Mladen Pavlović i Aleksandar Vasić sa po 16 poena.

U drugoj utakmici FMP dočekuje Vršac, dok takmičenje zatvaraju Vojvodina i Dinamik.

Partizan je u poslednjem, desetom kolu Superliga u gostima pobedio valjevski Metalac sa 101:78 i sada mu preostaje da počne pripreme za nastup u čevtrtfinalu plej-ofa gde ga najverovatnije čeka Mega Bemaks.

A kažemo najverovatnije zato što je još potrebno da sačekamo kraj duela FMP-a i Vršca gde je Panterima potrebna pobeda za prvo mesto. U tom, verovatnijem, slučaju crno-beli će biti drugi i igrati protiv timaDejana Milojevića. A onda ih, ako opravdaju ulogu favorita već u polufinalu verovatno čeka okršaj sa Crvenom zvezdom. 

Partizan je večeras rutinski odigrao utakmicu u Valjevu, ali je još jednom pokazao manjkavosti u odbrani koje ga prate tokom cele sezone. Tek u drugom poluvremenu izabranici Nenada Čanka malo su “zategli“ defanzivu i to se odmah osetilo na rezultatu, pa su došli do ubedljive razlike.

Ovo je treća “stotka“ crno-belih u dosadašnjem toku Superlige, a ukupno deveta pobeda u tom takmičenju. Metalac je doživeo osmi poraz i ostao je bez plasmana u doigravanje.

Sada već može da se kaže da je tradicionalno najbolji bio tandem bekova Partizana, Najdžel Vilijams Gos - Vanja Marinković. Amerikanac je meč završio sa 19 poena i četiri asistencija, dok je Marinkovićzabeležio 26 poena i šest skokova.

Kapiten crno-belih Novica Veličković dao je kvalitetan doprinos sa 14 poena i četiri skoka, a dvocifren učinak imao je još jedan Amerikanac, Kvame Von sa 15 poena.

Kod domaće ekipe najbolji strelci bili su Josip Mikulić sa 17, odnosno Mladen Pavlović i Aleksandar Vasićsa po 16 poena.  

Inače, novinari su morali da se dovijaju kako bi došli do statističkih podataka za ovu utakmicu, s obzirom da nije bilo televizijskog prenosa, a na sajtu Superlige ovaj put nije bilo omogućeno ni uživo praćenje statistike sa utakmica. Valjda direktor Leon Deleon nije još sakupio dovoljno novca od kažnjavanja klubova i igrača da bi ova opcija stalno bila dostupna.

Ali, dobro, pred nama je plej-of i nova šansa da se neko kazni za helanke, kapitensko obeležje, šorts ili koji god već razlog pronađe srpska košarkaško-modna policija... 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar