F4: Šampion Evrope stigao u Beograd!

Košarkaši Fenerbahčea stigli su u Beograd, gde ih od petka do nedelje čeka odbrana titule šampiona Evrope.  Kalinić: Ključno je da odigramo čvrsto, CSKA je najviše pokazao.  Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je po sletanju u Beograd da je srećan što je u prestonici Srbije i da žele da odbrane titulu šampiona Evrope.

Košarka 16.05.2018 | 16:45
F4: Šampion Evrope stigao u Beograd!
Izabranici Željka Obradovića u prestonicu Srbije stigli su oko 11 časova, a naši reporteri sačekali su ih na aerodromu "Nikola Tesla".

Fenerbahče će u polufinalu fajnal-fora igrati protiv najvećeg iznenađenja ovogidišnjeg izdanja elitnog košarkaškog takmičenja – Žalgirisa.

Dve ekipe sastale su se u ligaškom delu sezone i zanimljivo oba tima ostvarila su pobede na gostujućim terenima – Žalgiris u Istanbulu, a Fener u Kaunasu.

Sada će igrati na neutralnom terenu i videćemo ko će izaći kao pobednik. Utakmica je na programu u petak od 18 časova.

Za Fenerbahče ove sezone nastupaju srpski igrači Nikola Kalinić i Marko Gudurić koji znaju kako da igraju "Štark" areni, dok ih sa klupe predvodi devetostruki šampion Evrope Željko Obradović koji će u Beogradu pokušati da dođe do desete, jubilarne, titule.

Kalinić: Ključno je da odigramo čvrsto, CSKA je najviše pokazao. Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je po sletanju u Beograd da je srećan što je u prestonici Srbije i da žele da odbrane titulu šampiona Evrope.

"Srećni smo što smo ovde i želimo da osvojimo titulu", kratko je prokomentarisao Kalinić na aerodromu "Nikola Tesla".

Fenerbahče će se u polufinalu sastati sa Žalgirisom, a reprezentativac Srbije ističe šta će biti ključno.

"Ključno je da odigramo čvrsto, da odgovorimo na njihovu fizičku igru, da im zatvorimo najbolje igrače, Pengosa, Milaknisa, Jankunasa...", kaže Nikola.

U drugom meču za finale sastaju se CSKA iz Moksve i Real Madrid.

"Izuzetno zanimljivo (polufinale), CSKA je najviše pokazao ove godine, dok Real Madrid sa povratkom Ljulja ozbiljno napada finale. Biće zanimljivo, sa dosta poena", ističe krilo Fenerbahčea.

Kalinić je prošao dug put ove sezone kako bi se vratio na teren, pošto ga je na početku takmičarske godine mučila povreda leđa, koja se nažalost odužila.

"Bilo je zaista neprijatno, odužilo se više nego što sam želeo, ali sada je sve okej i bio bih zadovoljan kada bih pružio i polovinu partija od prošle godine", zaključio je Kalinić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar