Sud joj zabranio da pjeva u stanu

Jednoj ženi iz Norviča u Velikoj Britaniji sud je zabranio da pjeva i svira glasno u svom stanu, nakon što su se komšije požalile policiji da njen glas zvuči kao da neko pokušava da udavi mačku.

Svijet 16.05.2018 | 07:24
Sud joj zabranio da pjeva u stanu
Komšije tvrde da 48-godišnja Heder Veb teroriše ostale stanare zgrade svojim pjevanjem, koje traje već četiri godine.

Još 2014. godine komšije su podnijele zahtjev lokalnoj zajednici u kojem se navodi da ne mogu boraviti u svojim domovima zbog pjevanja i sviranja njihove komšinice. Nakon ove prijave komšija Vebova je dobila usmeno upozorenje od policije Norviča, međutim to nju nije zaustavilo da se bavi onim što voli, a to je pjevanje i sviranje.

Nakon propalog pokušaja da se raspjevana komšinica upozori, stanari iz zgrade su podnijeli novu tužbu 2016. godine u kojoj je stajalo da ne mogu da žive u zgradi u kojoj konstatno odzvanjaju krici "mačke koja se davi" po hodnicima.

Posljednja prijava je koštala Heder Veb zabrane pjevanja i sviranja u zgradi, međutim pjevačica nije željela da odustane od svog sna.

Zabrana koja je stupila na snagu podrazumijevala je da Heder naredne dvije godine ne smije da stvara buku koja može da pokrene alarme ili da stvara zvukove koji mogu da se čuju van njenog apartmana.

Vebova tvrdi da se pridržava ove zabrane te da je glasnoću svog pjevanja svela na minimum. Ipak u Magistratu komšije su ponovo podnijele prijavu da Vebova krši propisanu zabranu, a za to su imali i nekoliko audio-dokaza.

Komšija Pol Barford, koji stanuje 40 metara od amaterske operske pjevačice, mobilnim telefonom iz svog stana snimio je pjevanje svoje komšinice, te taj snimak priložio u Magistratu kao dokaz da Heder Veb krši propisanu zabranu pjevanja i stvaranja buke.

Komšinica koja živi iznad Heder Veb je istakla da je pokušavala u svom stanu da gleda televiziju te da je stavljala slušalice na uši, ali da je i dalje mogla da čuje pjevanje Vebove.

"Kada sam prvi put čula, skinula sam slušalice i otišla do prozora da se uvjerim da li taj grozni zvuk dolazi iz njenog stana", rekla je komšinica.

Amaterska operska pjevačica je nakon ovoga posljednjeg incidenta privedena u policijsku stanicu zbog kršenja zabrane koju je propisao Magistrat.

Heder Veb tvrdi da se ne sjeća da je ona pjevala u periodu kada su nastali audio-snimci komšija koji su snimali njen glas i koji su taj snimak iskoristili kao dokazni materijal u slučaju protiv nje.

Sud je Vebovu proglasio krivom u tri odvojene parnice. Amaterska operska pjevačica će morati trajno da odustane od pjevanja u stanu, te će morati da plati visoku novčanu kaznu. Pored toga sud je i istakao da, ukoliko Vebova i dalje bude pjevala u svom stanu, biće prinuđeni da je pošalju u zatvor.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prava drzava

16.05.2018 09:26

Svaka cast.A ne ovaj balkanski divljakluk.U Svici nemos ni kakati poslije deset.Zovu policiju svi.Ovde u Africi mozes sra.. stalno.24 sata.

ODGOVORITE
Name

???

16.05.2018 12:16

Vibrato joj ocajan, donje lage preniske