Rukometaš lomio po porodilištu!

Preksinoć se u porodilištu u Višegradskoj u Beogradu odigrala prava drama. Proslavljeni rukometni reprezentativac Nedeljko Jovanović uleteo je u bolnicu i počeo da viče, vređa i lomi oko sebe jer mu se verenica prevremeno porodila u 22 nedelji trudnoće. Beba je rođena živa i teška samo 600 grama.

Srbija 15.05.2018 | 21:54
Rukometaš lomio po porodilištu!
Ona je iz jedne beogradske bolnice u GAK „Višegradska“u petak, i to zbog stanja koje prethodi pobačaju. Dobila je terapiju i ostala da leži u bolnici.

Drama kreće u nedelju uveče, pola sata pre ponoći. Nakon što su je dežurne doktorke pregledale, konstatovale su da je prevremeni porođaj krenuo. Brzo je prebačena sa odeljenja u porodilište. Nekoliko minuta kasnije, njen verenik dolazi i počinje haos.

Šta se sve dešavalo, prepričava dr Aleksandra Matejević Rajić, koja je te noći bila dežurni ginekolog u porodilištu.

- S obzirom na to da se glavna ulazna vrata zaključavaju u 22 sata, on je pokušao da ih razvali, ali kako se radi se o automatskim vratima, to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i razvaljivao ih. S obzirom na to da nije uspeo u tome, pronašao je sporedni ulaz i sa još dve žene ušao u bolnicu. Prvo je otišao na odeljenje, gde mu je ležala verenica. Tamo je urlao, šutirao vrata, budio žene koje su spavale. Sigurno mu je neko rekao da mu devojka nije tu i on se brzo popeo na treći sprat. Ušao je u prostorije u kojima civili ne smeju da budu. Čim je kročio na odeljenje, počeo je da se dere na nas. Urlao je da smo mu ubili dete, nazivajući nas pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu - kroz suze i još uvek u šoku priseća se dr Matejević Rajić.

Ona kaže da je rukometaš izgledao kao da nije znao da mu je verenica primljena u bolnicu zbog mogućeg pobačaja i da nije bio pripremljen za to. Objašnjava da niko nije mogao da ga zaustavi, pa su ga samo jedna staklena vrata delila od žene koja se u tom trenutku porađala i koja se jako uznemirila zbog njegove vike i urlanja. 

- On je veliki i krupan čovek, a mi smo svi za njega minijature. Pri tome, u nedelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na koleginicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba da izađe odatle, da nas ostavi na miru, ali više se ni ne sećam šta sam mu sve pričala. Na kraju su ga te dve devojke, koje su bile s njim, smirile i odvukle napolje - kaže dr Matejević Rajić.

Sat vremena nakon ovog teškog incidenta, njegova verenica se porodila. Dete je rođeno živo, ali teško svega 600 grama. Odmah su, kaže doktorka, pozvani i neonatolozi i pedijatri.

Ali ni tu nije bio kraj...

- Već oko dva sata posle ponoći, počela je da se skuplja grupa ljudi, njih oko 10, 15, ispred ulaza u Višegradsku. Mi smo sve to gledali sa prozora i nikome nije bilo prijatno. Plašili smo se da ne nagrnu svi u zgradu i da nas ne povrede. U međuvremenu nas je trglo i zvono na interfonu. Videli smo da ispred stoje dva muškarca i dve žene. Radnik obezbeđenja im je rekao da može samo jedna osoba da uđe - priseća se doktorka.

Kako smo nezvanično saznali, verenica se predstavila kao rođaka Marije Šerifović kako bi ušla u bolnicu, ali je ona samo njena dobra prijateljica.  

"Ona nije  moja rođaka. U pitanju su moji drugari, to je sve", izjavila je Marija Šerifović za Kurir. 

(Kurir/Blic)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Olja

15.05.2018 20:55

Sportista!

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

15.05.2018 21:27

Nije rukometaš već bivši rukometaš.

Name

?????

16.05.2018 06:20

Zasto niko nije pozvao policiju???

Name

Rukometas

16.05.2018 11:11

Sta bi ti magarac uradio da se tebi to desilo, ja sam mu drugar i znam sve. Zato sutite kad nemate pojma..

Name

Re:Rukometas

16.05.2018 16:13

Mrs bagro! Zasto je istraumirao ostale porodilje. Sta je to bilo da je u 22 lomatao po bolnici, prosvjetli nas? Doso baja iz kafane? Jel to samo njemu stalo do zene i djeteta? Siledzije nabildane!

Name

Turboskara

16.05.2018 06:20

Koja bahatost.Pa trebalo bi ga za ovo zatvoriti par godina da se malo spusti na zemlju i malo pendrakom ohladi.Žena se poradja on vrišti šuta stvar.Pa gdje obezbjedjenje ipak je to porodiljski odjel.Kako tako lako se može uči i rsditi šta hočeš.A ovsj rukometaš samo dokazuje koja je sirovina

ODGOVORITE
Name

MIROLJUB

16.05.2018 06:38

MA TRBALO JE DJUBRE ODMA U ZATVOR PA TAMO NEK SE SILI

ODGOVORITE
Name

Jel iko pitao Jovanovića šta se desilo?

16.05.2018 07:16

Jesu nam toliko isprali mozak da nam ne trebaju obe strane price, nego ovako na prvu, pendrek, sirovina... ? Šta mislite da malo uključite mozak, pa postavite neka pitanja, dobijete još odgovora, pa razmislite malo? Nemam pojma šta se desilo ovdje, a i ne tiče me se. Moguće da je jovanović sirovina i da je to njegov neki kretenluk, ali moguće je i da nije. U jednoj od bolnica u Republici Srpskoj lično sam imao nekoliko situacija, gdje sam na očiglene bahatosti i bezobrazluke prilikom propusta zdravstvenih radnika uspio ostati priseban, i ne uraditi isto što i Jovanović. Nismo svi od iste japije. A oni nekako jesu. Ima ih kažu poštenih i stručnih, ali to je izgleda neka ugrožena vrsta kao čovječija ribica, ti pošteni dobri doktori. Žive u pećini, ne vide, ne čuju.

ODGOVORITE
Name

Sale.bg

16.05.2018 07:35

Pricate gluposti a uopste ne znate celu pricu. Treba cuti i njegovu pricu. Ne branim i ne opravdavam njegov postupak, naprotiv. Treba da odgovara za to sto je uradio. Ali ako Vam neko trazi novac da bi radio svoj posao i ono za sta je vec placen, mislim da bi svi tako reagovali, mozda cak i gore. Vrlo dobro znate sta su nasi doktori, sestre, babice. U Banja Luci se zna tarifa za sve - od prijema, boljeg kreveta, sobe, poseta,epidurala, carskog reza.... Znaju o cemu pricam samo oni koji su imali posla sa njima.

ODGOVORITE
Name

nece da moze

16.05.2018 08:45

Doktori ti krivi ,a misli da je normalno da imaju takva primanja.Da bih neko postao doktor mora 20 godina robijati sa knjigom pa roditelji koliko nagrebuse to vi ne razumijete čim kazete placeni su.Neko je drugi kriv za sve to a oni koji i dalje trpe neprijatnosti od pacijenata kao duzni su nesto ,ništa druze nisu duzni ,odškolujte sebi doktora i neće te tako pričati umjesto da se borite za status doktora dostojan čovjeku vi udarate u krivu sto posto.Ko je lud da pravi štetu pacijentu namjerno a niko nije kompetentan da ocjenjuje doktora sem zna se gdje to postoji na fakultetu medicine.Ja imam dijete i studenta i sve vidim ničija me priča ne zanima od strane laika kroz kave drame prolaze dok se dođe do zvanja ljekara.

Name

BL-RS

16.05.2018 09:30

Mozda skolujete doktora ali niste sebe - 'da bih neko postao' i 'nece te' ...dovoljno od Vas. Inace, koliko sam upucen, studije medicine traju 5 godina + specijalizacija. Daleko od toga da je lako zavrsiti ali svi smo svesni sta koji poziv nosi pa tako i doktori. Ja znam da su plate niske, ali su niske svuda, u svim profesijama. Kao sto ste sad u kozi nekog ko skoluje doktora, stavite se u situaciju doticnog sportiste i zapitajte se kako bi Vi reagovali. pozdrav

Name

MILAN

16.05.2018 08:28

U normalnoj drzavi to bi se tesko i desilo.Ako bi se i desilo,odmah bi bio lisen slobode.On je divljao kroz celu bolnicu.Kabadahija i primitivac je pokazao ponasanje jednog "sportiste",koji su nekada bili uzor u ponasanju,a sada vidimo da ima u sportu svasta.Uostalom,nista novo.Sve se promenilo.Verovatno nece ni do sudije za prekrsaje ici!Mozda mu se cak i bolnica izvini!Sve je moguce!

ODGOVORITE
Name

Лазар

16.05.2018 09:22

Па и доктори су некада били узори,а сада не прежу ни од чега.Новац им је једина мотивација,и што је најгоре,нико од тих ваших "дивних" доктора није одговарао пред судом за своје грешке које су многе коштале здравља или живота.

Name

Dejan

16.05.2018 09:45

Ne pravdam njegov postupak ali ono sto doktori i pomocno osoblje rade je katastrofa. Spremni su da puste da se pacijentkinje muce i po deset sati, cekaju da ih pocastite pa da krenu da poradjaju. Cast izuzecima

Name

re: BL RS

16.05.2018 14:59

Studij medicine traje 6 godina, obavezan min godinu dana staz ( prosjecno 5-7 god, bez veze)nakon toga 4-6 god specijalizacije.Nakon toga si godinama mladi specijalista, dok ne pristigne neko mladi...Poslije toga logicno jos 2-3 god subspecijalizacije, plus svakodnevno strucno informisanje. Ne sudi po koricama knjigu.Zamisli se da si sam sa vitalno ugrozenim covjekom, nemas ni sterilne rukavice, ponekad ni osnovna th ti nije dostupna. Ministarstvo zdravlja reze kesu osiguranicima, a doktori su prva liniji napada. U svakoj struci ima dobrih i losih, ali ako si ikad upoznao ili sreo dobrog dr ne moj da generalizujes. Nije ovo zapad pa da mi zaradujemo...Zivotarimo kao i svi vi. Vidjela sam saltersku sluzbenicu u CIPS-u kako uzima Bajaderu za posao za koji je placena.Mi smo drustvo izvrnutih vrijednosti. Korupcija svugdje.

ODGOVORITE