Video - Serhio Ljulj: Beograd, musaka i rakija!

Interesantna anketa među učesnicima Fajnal-fora Evrolige u Beogradu.  Svi su čuli za rakiju – evo koliko zvezde Evrolige znaju Beograd. . .  Fajnal for Evrolige je za manje od tri dana, što je bila prilika i da se igračima Reala, Žalgirisa, CSKA i Fenerbahčea postave pitanja koliko poznaju Beograd.

Košarka 17.05.2018 | 17:30
Video - Serhio Ljulj: Beograd, musaka i rakija!
Fajnal-for okupiće ove nedelje u Beogradu najbolje evropske ekipe, među kojima će neke imati šansu da prvi put provedu u glavnom gradu Srbije nekoliko dana.

Povodom predstojećeg F4 turnira u Štark areni (18-20. maja), Evroliga je zato napravila anketu među učesnicima F4 o tome koliko poznaju grad u koji dolaze.

Ne može se reći da su dali mnogo tačnih odgovora, ali jedno ipak znaju - tradicionalno ovdašnje piće, rakiju.

Pitanje koliko Beograd ima stanovnika bilo je preteško za sve anketirane. Jan Veseli, srpski zet, bio je najbliži sa odgovorom od 1,3 miliona, Luka Dončić, Slovenac srpskih korena rekao je 1,1 milion, a Amerikanac Kevin Pangos dao je Beogradu samo 450.000 stanovnika.

Na pitanje o srpskom nacionalnom jelu, Serhio Rodrigez je samo odrično klimao glavom, a krilni centar Žalgirisa Brendon Dejvis rekao je: "Trebalo bi to da znam, jer mi je Vasa (Micić) cimer".

Sa druge strane, Serhio Ljulj je i tu pokazao da je naučio nekoliko stvari igrajući sa Srbima i protiv njih. "Musaka!", rekao je on, a znao je i odgovor na pitanje "Šta je rakija"?

"To je piće", rekao je Ljulj kroz osmeh, koji je nagovestio da je Španac i probao rakiju.

Serhio Ljulj je mislio da je nacionalno jelo Srbije musaka, Jan Veseli je kao "iz topa" odgovorio da u Beogradu živi 1.3 miliona ljudi, a Luka Dončić da se na srpskom "hello" kaže "zdravo".

Serhio Rodriges je rekao da Arena prima 20.000 ljudi, dok je krilni centar Žalgirisa Brendon Dejvis na pitanje o nacionalnom jelu rekao "trebalo bi da znam, Vasa mi je cimer". 

Zanimljivo je da su svi manje ili više znali šta je rakija. Pogledajte snimak.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar