Počeo festival "Radost Bijeljine"

Povodom Svjetskog dana porodice Udruženje građana “Mama M” organizovalo je niz aktivnosti kroz dvodnevni festival “Radost Bijeljine”. U hotelu “Drina” upriličen je edukativni, revijalni I izlagački sadržaj.

Republika Srpska 15.05.2018 | 13:14
Počeo festival "Radost Bijeljine"
“Festival “Radost Bijeljine” organizovan je prvi put u Bijeljini. Brojni izlagači sa različitim sadržajima, od edukativnih I obrazovnih, do zabavnih, predstavili su sve ono što ima veze sa djecom”, kaže Ana Tikveša, osnivač Udruženja građana “Mama M”, I pojašnjava:

„Za organizovanje ovakvog događaja odlučili smo se zato što smo u direktnom kontaktu sa građanima, trudnicama iz našeg udruženja primijetili da se javila njihova potreba I želja za nečim ovakvim, gdje bi se djeci posvetio, ne samo dio programa gdje oni nastupaju I pjevaju, nego I nešto što može zaista da pomogne u roditeljstvu a to su edukativni sadržaji, koje mi nudimo .”

Festival je podržala I Gradska uprava prepoznajući ga kao projekat od velike važnosti za našu lokalnu zajednicu.

“Mi, koliko god nas smatrali birokratama ili možda čak I dosadnim administrativcima, mi pratimo šta ljudi govore I traže po portalima I po internetu. Primijetili smo da se žale da nema dovoljno sadržaja za djecu. Po tome smo I ovaj projekat izdvojili na konkursu. Projekat traje dva dana, okuplja naše mališane uzrasta do 15. godina. Pogotovo što se vezuje za Međunarodni dan porodice, time dobija na još većem značaju,” pojašnjava Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Gradska uprava je, pored drugih sponzora festival podržala I u finansijskom I u oragnizacionom dijelu.

“ Izlagača je mnogo, od obrazovnih I vaspitnih ustanova, tu su I školice jezika I školice “mozgalice”, preko Dom zdravlja sa kompletnom uslugom, kao što je nutricionista, fizioterapeut, stomatolog, defektolog, ginekolog, do ljekara porodične medicine. Brojni su I izlagači koji se bave prodajom opreme za bebe,” dodaje Mlađenović.

Na festivalu je predstavljen I projekat iz robotike Omladinske organizacije OKC iz Banja Luke koji bi ovih dana trebao da zaživi I u ovdašnjim školama, gdje će biti podijeljena po dva robota osnovnim školama u gradu I selu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Otaharin

15.05.2018 16:02

Lijepo,lijepo..I gradska djeca,gradske uprave.

ODGOVORITE